NA24.no

Dødsbrannen startet inne

Sist oppdatert:
Politiet i Florø mener dødsbrannen natt til fredag startet inne i huset. Det er ikke spor etter brennbar væske.

Politiet går nå langt i å avvise at brannen i Florø, hvor tobarnsmoren Irene Johansen og hennes ni år gamle sønn Marcus omkom, var påsatt. Likevel opprettholder politiet siktelsen mot den 41 år gamle eksmannen, som fredag ble siktet for mordbrann.

Frem til nå har det vært spekulert i om brannen ble påsatt under huset, da det står på påler. I en pressemelding fra politiet tirsdag formiddag opplyser politistasjonssjef Nils Erik Eggen ved Florø politistasjon at brannen skal ha startet inne i huset.

- Brannen startet i soveromsfløyen. Den har startet inne huset og det er ikke påvist spor av brennbar væske. Selve brannårsaken kan ikke fastslås sikkert, heter det i pressemeldingen.

Mye arbeid gjenstår
Politiet bekrefter også at de to døde omkom trolig som følge av kullosforgiftning. Det er ikke funnet tegn til ytre skade som er uforenelig med politets bilde av brannen og brannutviklingen. Arbeidet med endelig identifisering pågår ennå.

- Det gjenstår fortsatt en del arbeid igjen i saken, så vel av taktisk som teknisk art. Mengden av gjenstående arbeidsoppgaver er imidlertid avtagende. Kripos vil fortsette å bistå oss de nærmeste dagene, heter det i pressemeldingen.

Ferdig med rundspørring
Den taktiske etterforskningen, altså «dektektivarbeidet» pågår ifølge Eggen stort sett etter samme mønster som til nå. I pressemeldingen ramser politiet opp følgende:

- Rundspørringen er i ferd med å avsluttes.

- Vitneavhør pågår fortsatt, både med utgangspunkt i informasjon fra rundspørring, og i andre deler av etterforskningsmaterialet.

- Foto/videoprosjektet har gitt politiet en del materiale fra ulike overvåkingsanlegg. Det meste av dette er foreløpig ikke gjennomgått.

- Trafikkdata (mobiltelefonbruk) er innhentet i en viss utstrekning. Innhentingen av slike data baserer seg på en vurdering av behov for å verifisere ulike opplysninger knyttet til tid og/eller sted.

Vurderer privat etterforskning
Eksmannens forsvarer, advokat Walter Høivik, sier til TV 2 Nettavisen at han vil vurdere å leie inn private etterforskere for å få renvasket sin klient dersom politiet henlegger saken på grunn av bevisets stilling.

- Jeg har allerede fått en rekke henvendelser fra flere etterforskeres som ønsker å bistå. Vi får se hvordan saken utvikler seg, sier Høivik til TV 2 Nettavisen tirsdag.

Dersom henleggelsen skyldes «intet straffbart bevist» betyr det derimot at eksmannen offisielt er renvasket.

Politiet i Florø ønsker en slik privat etterforskning velkommen.

- Foreløpig er dette et åsted, men når vi er ferdige, trolig en gang i løpet av dagen, blir det frigitt. Vi har ikke noe imot at andre ser på det. Det skulle faktisk bare mangle, sier politistasjonssjef Eggen til TV 2 Nettavisen.

Ifølge Eggen er det allerede inngått en avtale med advokat Høivik om at alle bevis og gjenstander ikke blir destruert, men blir beholdt inntil videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere