Det er ikke uventet flust av luksus på Finn.nos ferske liste over de ti mest eksklusive eiendommene akkurat nå, men de fleste av disse "objektene" krever også masse oppussing.

Pristoppen, huset til 55 millioner i Dalsveien på Slemdal, er intet unntak.

I annonsen for denne boligen er det ikke en gang bilder av interiøret:

- Vi har ikke tatt bilder inne. Man ønsket ikke å eksponere seg, forteller advokat Tom Elliot Johnsen i Sem & Johnsen Eiendomsmegling.

Det er ikke primært innholdet i boligen som frister mulige kjøpere her, utdyper han:

- Standarden er grei. Men det er beliggenheten og tomten som er høydepunktet. I dette tilfellet kan også en eiendomsutvikler være interessert, siden det er snakk om en veldig stor tomt. Men det er også en idyllisk eiendom for barnefamilier, med svømmebasseng og masse tumleplass. Det er ikke så mange slike hus lenger å finne. Det meste er jo utbygd, og det er få pene hus igjen på Oslos beste vestkant med stor tomt.

Den herskapelige eiendommen har et bruksareal på 443 kvadratmeter, med blant annet utendørs svømmebasseng og dobbeltgarasje. Huset i Slemdalsveien topper for tida lista over de dyreste i landet sammen med den tidligere leiligheten til Celina Midelfart, som du kan se rom for rom her.

Eckersbergsgata 18 er en gammel murvilla på beste Frogner. Prislapp: 47 millioner. Men her flytter du heller ikke rett inn:

- Den må totaloppusses, forteller eiendomsmegler Jan Fredrik Bonde, i Sem & Johnsen, som har fått et bud på 38 millioner.

- Ikke rør utsiden

Litt lenger ned mot sentrum, i Homansbyen, finner vi et flott, herskapelig hus fra 1860, med en stor utleiedel i en "stallbygning". Her er det endel spektakulære, om ikke helt tidsmessige, detaljer i interiøret, som store veggmalerier.

Det spesielle her er at man må kjøpe eierselskapet, ANS Underhaugsveien 9. Prislapp: 39 millioner. Som på Slemdal, er det snakk om en diger tomt, men her er det strenge regler, siden huset står på Byantikvarens oransje liste.

- Det kan kun endres interiørt. Ikke bygges ut, opplyser eiendomsmegler Mona Bjerke.

Hun har fått et bud på 23 millioner som er avslått, men er i samtaler med flere budgivere på høyere nivåer.

Skulle du ønske deg nærmere skogen , finnes det en stor villa i Trosterudveien til 38,5 millioner kroner, med 352 kvaratmeter primærom og en tomt på over 2,5 mål. Også her må du, etter bildene å dømme, påregne betydelige oppussingskostnader.

- Det er en solid bolig, og det er fullt mulig å flytte rett inn. Vi ser ellers på mulighetene her for en fornuftig bygging. Det er for eksempel god plass på tomten til et godt hus til neste generasjon, sier megler Nils O.M. Nordvik.

Men mange vil nok ønske på oppgradere, selv om standarden re grunnleggende god. Kjøkken og bad er fra 1980 - eller 90-tallet, anslår megleren.

Hytteluksus til 39 millioner - etter mange prisavslag

På Geilo finner vi "Skarvegløtt" - en "hytte" på nesten 500 kvadratmeter primærrom-areal stappfull av luksuriøst interiør. Opprinnelig prisantydning her skal ha vært 60 millioner.

- Vi har hatt en del interessenter. Noen av dem ønsker seg innbytte, og det kan hende vi får en slik løsning, forteller eiendomsmegler Kristian Karlsrud fra Krogsveen.

Eier sliter med sykdom som hindrer bruk av hytta, men har før det investert stort i den praktfulle eiendommen på Geilo.

- Her er det ingen slitasje i det hele tatt, forteller eiendomsmegler Kristian Karlsrud fra Krogsveen.

DN har tidligere skrevet at da komplekset var ferdigbygd i 2005, hadde investor og tidligere eier av Scandinavian Beverage Group, Steinar Mikkelsen, brukt over 40 millioner kroner på ferdigstillelsen. Mikkelsen er far til rallykjører Andreas Mikkelsen og tidligere importør av pappvin, men risikerer tap på det han har lagt ned. Hytta er forsøkt solgt i mange år.

Skulle du ha litt lavere budsjett, frister kanskje prakthytta Sjåstadleine på Hemsedal, med utsikt over dalen? Prislapp: 22 millioner. Praktisk er den også, som det står i annonsen:

«Når du kjører inn bilen på fredag ettermiddag går du tørrskodd via den integrerte garasjen. Herfra har du en egen inngang til skistall og omkledningsrom(ytterklær) for å gjøre ski inn/ut enda mer praktisk.»

Her er den tidligere leiligheten til Celina Midelfart: