NA24.no

De best betalte gjøglerne

Urettferdig er det nok, men mannlige underholdningsartister tjener best. Se de feteste lønnslippene.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Hollywoods kvinnelige aktører er nok flinkest på å gå på den rød løperen, men når det gjelder å få best betalt er mennene flere hestehoder foran.

NA24 - din næringslivsavis

- Etterspørselen etter kvinner i stjernedrevete filmer er ikke der. Og selv om kvinner er en voksende styrke hos bestselgerne føler studioene fortsatt seg mer komfortable med å lage disse enorme actioneventyrene giret mot et internasjonalt mannlig publikum, sier James Ulmer, som har skapt Ulmer Scale, ifølge Forbes,

Ufortjent som det kanskje er tjener i hvert fall mennene bedre både foran og bak kamera.

Forbes har laget en oversikt som viser at mannlige underholdningsartister, unntak for idrettsfolk, tjener i snitt nesten dobbelt så bra som sine kvinnelige kolleger. Ytterligere dro de 25 mannlige aktørene på denne listen inn over 1,9 milliarder dollar, nesten 12 milliarder kroner. Dette er vesentlig mye høyere enn de 25 best betalte kvinnene sin samlede lønn på 671 millioner dollar.

- Menn som spiller romantiske hovedroller langt inn i 60-årene er ikke så uvanlig. Det er ikke tilfelle for kvinner. Av og til vil det komme en saftig Meryl Streep-rolle, men de gode rollene har en tendens til å inkludere mye mindre aldersvariasjon enn hva de gjør for menn, sier Obert Thompson hos Syracuse University, til Forbes.

Lønnsomt bak kamera
På toppen troner filmikonet Steven Spielberg etter at han solgte DreamWorks SKG direkteaction forretning til Paramount. I tillegg har han blant annet også tjent penger på filmen Disturbia nylig og det har bidratt til at han kan kose seg med en lønn på 332 millioner dollar.

Radiogalningen Howard Stern håver inn etter at han gikk til satellittradio og kanalen Sirius. På det tjener han fete 302 millioner dollar.

Star Wars-skaperen George Lucas tjener fortsatt fett med en årslønn på 235 millioner dollar.

Topp ti
1. Steven Spielberg

2. Howard Stern

3. George Lucas

4. Jerry Seinfeld

5. Dan Brown

6. Jerry Bruckheimer

7. Dick Wolf

8. Tom Cruise

9. Andrew Lloyd Webber

10. Bruce Springsteen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere