Gå til sidens hovedinnhold

De beste arbeidsgiverne

God lønn, bra miljø og masse frynsegoder - disse arbeidsgiverne gir deg alt.

Magasinet Fortune har kåret USAs 100 beste selskaper å jobbe for.

NA24 - din næringslivsavis

Internettkjempen Google topper listen. En av tiltakene som virkelig får selskapet til å skille seg ut er at det gir aksjeopsjoner til tilnærmet alle de ansatte. Med tanke på at aksjen økte i verdi med femti prosent i 2007, er det ikke rart om stemningen er høy på arbeidsplassen.

Ansatte nevner ellers et miljø hvor det er store muligheter for å utvikle seg selv; en dag i uken er avsatt til et prosjekt de velger selv. Frynsegodene er også mange, med alt fra barnepass til treningssenter.

Selskapet har for øvrig en formidabel vekst i antall ansatte. Listen over arbeidere teller nå 60 prosent flere enn for et år siden.

Suksess gir trivsel
Dette gjelder også andremann på listen, Quicken Loans, som også er et internettselskap. Konsernet driver med långivning over nettet, og har vært så heldig at det unngikk tap på subprimelån.

I et finansmarked i krise har det tydeligvis hjulpet samholdet i bedriften enormt å styre unna. Meglerkjempen Goldman Sachs som også klarte seg bra inntar en respektabel niendeplass. Det skader sikkert ikke trivselen at rekordresultatet også har gitt fantastiske bonuser.

Lønn er ikke alt
Lønn er åpenbart viktig for trivselen, men er ikke alt. Advokatfirmaet Bingham McCuthen, som har spesialisert seg på forretningslovgivning, er på toppen av Fortunes liste over selskapene som betaler de ansatte mest. Gjennomsnittslønnen er på svimlende 211.017 dollar, eller 1,16 millioner kroner.

Den vanlige lønnen for nyansatte rett fra jusen er 160.000 dollar (880.000 kroner), men så kommer de også fra noen av de største prestisjeskolene i USA: Harward, Yale og Stanford.

Lønn til tross er selskapet bare på 41. plass på listen over de beste arbeidsgiverne.

Flere selskaper er gjengangere på listen. Blant dem er tredjeplassen, det familieeide supermarkedkjeden Wegmans Food Market, som har vært på listen siden den ble opprettet i 1998.

Her er de beste ti:

De beste arbeidsgiverne, 2008

1 Google

2 Quicken Loans

3 Wegmans Food Markets

4 Edward Jones

5 Genentech

6 Cisco Systems

7 Starbucks

8 Qualcomm

9 Goldman Sachs

10 Methodist Hospital System

Hele listen finner du her.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus