Gå til sidens hovedinnhold

De beste boligene

Nå kan du flytte inn i Røkkes nabolag for en billig penge. Sjekk meglernes supertips.

Oslo Vest er den soleklare vinner for den som ønsker seg en sikker boliginvestering. Men om du ikke har råd finnes det flere gode investeringer. Blant annet Røkkes nye nabolag.

NA24 - din næringslivsavis

Samtlige megler NA24 har vært i kontakt med sier den beste boliginvesteringen får du ved å kjøpe på Oslo Vest. Her holder boligene seg best i pris, også i nedgangstider. Dessuten er det ikke dyrt i forhold til andre steder, mener ekspertene.

Oslo Vest er best
- Mange mener at kvadratmeterprisen på Oslo Vest er høy, men sammenlignet med andre områder er det fortsatt fornuftige priser der, sier markedssjef Rune Garborg i DnB Nor Eiendom til NA24.

Men det er ikke alle som har muligheten til å betale 3 millioner kroner for en sliten tre-roms på Frogner. Da finnes det andre muligheter. Garborg trekker blant annet frem Asker og Bærum.

- Enebolig i Bærum med gode solforhold er en sikker investering. Om det blir for dyrt kan man trekke ut til Asker, der er prisene langt lavere, i alle fall foreløpig, sier Garborg.

Han forklarer at områder utenfor Oslo som det i dag tar lang tid å ta seg inn til byen fra, vil i et 10-års perspektiv øke mye.

- Asker er billig fordi veiforbindelsen in til Oslo er dårlig, i tillegg er kollektivtilbudet dårligere enn andre steder, men når veiene blir bedre vil prisene øke kraftig, sier han.

Østkanten blomstrer opp
Også kjendismegleren Miguel Sørholt trekker frem Oslo Vest som en sikker vinner, dette fordi det simpelthen ikke går an å bygge ut området særlig mye mer enn det som allerede er gjort.

Men han trekker også frem Fornebu, Lambertseter, Ekeberg samt de sentrumsnære områdene Bjørvika og Tjuvholmen som gode investeringsområder for fremtiden.

- Lambertseter er en av de mest vellykkede drabantutbyggingene i Norge. Her er det også god avstand mellom husene, noe som vil bli mer verdsatt etter hvert som Oslo tetner til, sier han.

Grefsen, Årvoll, Tonsenhagen, Østensjøvannet, Bryn og Opsal blir også nevnt som områder hvor prisene vil stige i tiden fremover.

Heis, peis, terrasse
Når man først har valgt et området man skal bosette seg i er det også viktig å kjøpe de rette objektene. Også her er ekspertene enige.

- Heis, peis, balkong og garasje er et must om du skal kjøpe deg leilighet, sier eiendomsmegler Camilla Sem.

Hun forklarer leiligheter med mørke små bad og uten balkong går dårligere enn andre. Når det gjelder eneboliger er det først og fremst solrike, barnevennlige, stille og rolig boliger som går best, og at trafikk og støy trekker mest ned.

Marius Utsikt EiendomsMegler 1 trekker frem at prosjekterte boliger ofte er dyrere enn brukte boliger.

- Prosjekterte boliger er gjerne dyrere og vil ikke få den samme prisstigningen. Både Lysaker Brygge og Pilestrede Park har en rimelig høy inngangsverdi, sier Utsikt.

Når du selger
Det danske bladet Penge & Privatøkonomi har gjennomført en undersøkelse som viser hva det lønner seg å gjøre før man selger.

Ifølge bladet er sjansen større for å få igjen penger for oppussingen hvis boligen i utgangspunktet er dyr. Og det er jevnt over mer lønnsomt å pusse opp leiligheter i byen enn hus på landet.

Den optimale investering er å bytte ut et nedslitt kjøkken med et relativt rimelig nytt et. Badet trenger ikke være eksklusivt så lenge det er relativt nytt.

Med andre ord, skal du selge med fortjeneste trenger det ikke værte ekslusivt og dyrt, bare ryddig, rent og nytt.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg