NA24.no

De beste og verste boligkjøpene

Sist oppdatert:
Boligmarkedet er som himmel og helvete. Se om du sitter på en joker.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Mens boligprisene gjennomsnittlig ligger omtrent på samme nivå som i fjor, finnes det ytterpunkter både i den dårlige og gode enden av prisskalaen.

NA24 - din næringslivsavis

Enkelte steder i landet har prisoppgangen vært himmelsk, mens andre steder har utviklingen vært bekmørk.

Der boligeierne har mest grunn til å smile om dagen, er i Rogaland.

Sitter du på en enebolig i dette fylket, er boligen din syv prosent mer verdt i år sammenlignet med gjennomsnittsprisen i fjor, ifølge NEFs nyeste boligstatistikk som ble frigitt onsdag:

Les mer: Boligprisene videre opp

På prispallen
Aller heldigst er du hvis du eier en enebolig som ligger utenom storbyene Sandnes og Stavanger. Her har prisene steget åtte prosent.

Eneboliger i Larvik troner også høyt på prisutviklingstoppen. Her har prisene steget seks prosent. Det samme har skjedd med eneboligene i Fredrikstad.

Også en i annen østfoldby, Moss, har det siste årets eneboligkjøp vært stor suksess: fem prosent opp også her.

I Agder-fylkene er det like stor boligglede å finne. Gjennomsnittlig har eneboligprisene steget fem prosent.

Deilig for delt bolig
Enkelte steder er det også ekstra suverent å eie delt bolig. Både i Agder-fylkene og i Rogaland har prisene på rekkehus, tomannsboliger og lignende steget fem prosent.

Gjennomsnittlig for alle eneboliger i landet har prisene steget 3,1 prosent på 12 månder. Kun i Lillehammer har eneboligeiere opplevd en minimal prisnedgang, på minus én prosent. Alle delte boliger sett under ett har steget 0,1 prosent.

Men verre er det for eiere av leiligheter. Gjennomsnittlig på landsbasis har prisene sunket 2,8 prosent. Noen steder er det langt verre:

Pristaperne
På Lillehammer og i områdene Bergenhus og Årstad i Bergen har en leilighet sunket syv prosent i verdi i år sammenlignet med gjennomsnittsprisen i fjor. Gjennomsnittet for hele Bergen og fylket Hordaland er minus seks prosent.

Heller ikke i Østfold er det like lukrativt å eie leiligheten lenger. I Østfold, utenom byene Moss, Fredrikstad og Sarpsborg. har prisene sunket seks prosent. Noe mer gledelig er tallet for fylket sett under ett: Minus to prosent.

I Hedmark utenom Hamar forsetter prisdumpingen, leilighetsprisene har gått ned seks prosent også her. I Hamar stopper prisnedgangen på minus tre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere