*Nettavisen* Økonomi.

De dyreste kjendis-bruddene

For superstjernene kan en skilsmisse koste flere milliarder kroner. Her er de dyreste bruddene.

13.04.07 19:20

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Ofte er det stor bravur, forsideoppslag og millioninntekter som venter når de virkelig store kjendisene går til alteret. Men når kjærligheten opphører og de forlater hverandre, koster det fort skjorta og mer enn det.

NA24 - din næringslivsavis

Men det er ikke bare for rike kjendiser at brutte løfter om evig troskap svir på pungen. Dette gjelder også både for deg og jobben din.

Les mer her: Svindyre skilsmisser

Listemesteren Forbes har laget en liste over de dyreste kjendisskilsmissene.

Jordan topper
Selv om han ble verdenskjent for å kunne «fly», er nok dette en liste basketballstjernen Michael Jordan neppe ønsker å toppe. Juanita tok i fjor ut skilsmisse, og Michael Jordan har antakelig betalt mest penger av alle kjendiser som noen gang har skilt seg.

Skuespilleren Harrison Ford giftet seg med tekstforfatteren Melissa Mathison i 1983. Ekteskapet opphørte etter 17 år. Ettersom de var gift i Fords økonomiske glansperiode, og hun hadde krav på halvparten, måtte han hoste opp hele 80 millioner dollar, eller nesten en halv milliard kroner.

Årlig operasjonsbudsjett
Litt mer spesielt er kravet fra Lionel Richies ekskone. Han skilte seg fra sin første kone i 1993, men det er skilsmissen fra 2004 med Diane Richie som svir mest på pungen. Det er anslått at Richie må ut med 20 millioner dollar, eller rundt 120 millioner kroner til ekskonen.

Blant kravene hennes skal det være at hun får 90.000 kroner i måneden til å kjøpe klær for, 300.000 kroner i måneden til å ta manikyr, massasjer og annen personlig pleie. Ikke minst krever hun også 120.000 kroner i året på å ta plastiske operasjoner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.