NA24.no

De får 50.000,- og en offentlig unnskyldning i byens aviser

Foto: Erik Hagen (Fredriksstad Blad)
Sist oppdatert:
Romfolket vil få penger til å kjøpe nye campingvogner og utstyr.

(Fredriksstad Blad) - Avtalen er ikke formelt undertegnet ennå, og det er noe småflikking som gjenstår, men vi kommer til å bli enige mandag, sier Borg Havns advokat Robert Antonsen.

Det var tirsdag 14. januar at Borg Havn, med hjelp fra politiet, fikk fjernet flere av romfolkets campingvogner på Øra. Vognene skulle egentlig lagres på Borg Havns eiendom, men ble istedet ødelagt ved en feiltagelse.

– Det var en misforståelse. Men det er altså snakk om ubeboelige vogner som ikke har noen verdi. Ingen vedkjente seg heller eierskap til campingvognene, sa Lundestad til f-b.no.

Romfolkets advokat krevde at saken løses på én av to måter:

Enten ved at Borg Havn fremskaffer erstatnings-campingvognene selv, betaler for dekning av inventaret, og gir en skriftlig beklagelse til Neculai Toader med flere for den urett som ble begått gjennom skadeverket på fornærmedes eiendeler.

Det krevdes også at beklagelsen også skal annonseres i Fredriksstad Blad og Demokraten.

– Det andre alternativet er at Borg Havn overfører 50.000 kroner til min klientkonto, slik at Neculai Toader med flere forestår innkjøp av campingvogner, inventar og løsøre selv, sier advokat Harald Otterstad til f-b.no.

Truet med anmeldelse
Enigheten kom i stand fredag, etter samtale mellom partenes advokater, og etter at romfolkets advokat Harald Otterstad torsdag sendte et brev og truet med både politianmeldelse og ytterligere erstatningskrav, dersom Borg Havn ikke landet avtalen umiddelbart.

– Det er bare rot i denne saken, sa Otterstad til f-b.no fredag formiddag, etter at Borg Havns advokat ville ha med kommunen på en løsning – noe kommunen avviste, med den begrunnelse at dette var en sak Borg Havn selv måtte rydde opp i.

– Gledelig utvikling
– Dette var en gledelig nyhet, sier advokat Harald Otterstad.

– Når avtalen er signert, vil 50.000 kroner overføres til min klientkonto, og så får romfolket selv kjøpe inn campingvogner av samme kvalitet som de som ble ulovlig ødelagt, og skaffe seg det utstyret de ble fratatt, sier Otterstad.

Ovenstående løsning var ett av de to måtene å løse saken på, som Otterstad la frem for motparten.

I løsningen ligger også at Borg Havn må be romfolket om unnskyldning, annonsert i både Fredriksstad Blad og Demokraten.

Jobber gratis
– Hvor mye av disse pengene går til ditt honorar?

– Ikke en krone. Jeg jobber gratis med denne saken, sier Harald Otterstad.

– Hvorfor det?

– Jeg lever godt nok med alle de andre sakene jeg har, jeg kjenner Ingar Aasen, og jeg hadde ikke hjerte til å la være å hjelpe romfolket i denne saken, sier Harald Otterstad.

Les flere saker fra Fredriksstad Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere