NA24.no

De heteste trainee-jobbene

Sist oppdatert:
Som norsk trainee kan du bli sendt til Indre Mongolia.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Traineeprogrammene har vært i søkelys for å være dårlige organiserte og være et ledd i selskapenes kamp om billig arbeidskraft.

Men etter Donald Trumps seersuksess «The Apprientice», der den styrtrike mannen med den sære sveisen søkte etter en lærling i beste sendetid, har traineeprogrammene fått en real oppsving i Norge. Nyutdannede med mastergrad i bagasjen går nå heller inntil to år i opplæring i landets mest anerkjente bedrifter enn å søke rett på toppjobbene med markant høyere pengepremier.

NA24 - din næringslivsavis

De fleste store norske bedrifter innenfor tele, finans, bank, shipping og olje tilbyr velrenommerte traineeprgrammer, så som Statoil, Shell, Gjensidige, Vesta, DnBNOR, Telenor, ABB og Siemens. Selkapene tar som regel inn mellom fem og ti kandidatet til hvert program. Norges Rederiforbund ble tydelig inspirert av Trump og arrangererte i 2005 et toårig opplegg som omfatter mer enn 20 bedrifter i hele den maritime næringen, deriblant Det Norske Veritas, Seadrill, Fred. Olsen og Grieg Gruppen. Et nytt kull skal i opplæring til høsten.

Av de store bedriftene som har søkte etter traineer i år, har de fleste funnet sine kandidater eller er midt i søkerprosessen. Hos andre gis det mulighet til å søke hele året. Kandidater til 2008 vil bli søkt etter rett etter sommeren.

Ikke aksjemegling
Meglerhuset First Securities har et av landets hotteste og mest søkte traineeprogrammer.

- Vi får mellom 200 og 500 søkere i året. Av disse får to eller tre jobb, forteller Senior Financial Analyst, Einar Strømstad, til NA24.

First roterer sine kanditer rundt på de forskjellige avdelingene i løpet av en to-års periode. Men aksjehandler må de nyutdannede holde seg langt unna. Aktuelle søkere må likevel vise interesse for aksjemarkedet.

- Aksjemegling er først aktuelt når folk er ferdig med programmet, sier Strømstad.

Han vil overhodet ikke snakke om hva han betaler sine traineer, uten at de opererer med «konkurransedyktige betingelser».

Tainee i Indre Mongolia
Lønnen ved de forskjellige trainee-programmene ligger som regel i leiet 350.000 til 400.000 kroner.

Hos Elkem, som driver produksjon av metaller og materialer, har de ikke noe ønske om være lønnsledende. De har lagt seg på et lønnsleie i underkant av det nyutdannede teknologer ligger på, 370 000 kroner.

De fleste trainee-stillingene i de store selskapene inkluderer opphold i utlandet, og Elkem kan muligens smykke seg med å ha landets mest «eksotiske» utplasseringsmulighet.

- Vi har for tiden en trainee ved et verk i Indre Mongolia, forteller kooridinator Svein Stordahl til NA24.

Elkem tar i mot søknader hele året, først og fremst fra kandidater fra NTNU, men er også åpne for andre med tekonolgisk bakgrunn.

Dårligst betalt
Shippingselskapet Wallenius Wilhemsen starter i disse dager opp traineeprogrammet for ni heldige ferskinger som har passert selskapets nåløye. Wilhelmsen betaler dårligst av alle i NA24s telefonrunde; 340 000 kroner i året.

Av de 15 månedene porgrammet varer, er åtte av de lagt til utlandet, og kandidatene kan havne ved selskapets regionskontorer i USA, Europa og Oceania. Alle de seks fra forrige trainee-kull har i dag fine jobber i konsernet, deriblant HR-advicer Kari Skjelbred, som er ansvarlig for årets to elever fra Oslo.

- Vi ser ikke bare etter gode karakterer, vi vil også at kandidatene skal ha reist en del og kunne språk, sier hun til NA24.

Jobber som selger
Tele2 har én eneste trainee-stilling ledig hvert år. Tele2s øverste sjef i Sverige, Niclas Palmstierna, begynte selv sin karriere som trainee.

Lene Olafsen var den heldige kandidaten som fikk jobben i fjor.

- Det som er spesielt hos oss, er at man jobber veldig tett med administrerende direktør, forteller hun til NA24.

Samtidig må traineen også ut i felten og selge. Søknadsfristen til neste års program går ut i dag, mandag, og selgerinstikt er langt fra eneste krav.

- Vi krever utdannelse på sivil- eller masternivå, fortrinnsvis innenfor økonomi eller industriell økonomi, sier Olafsen. Også hun er blitt delegert oppgaven å luke ut kandidater til neste års program.

De andre trainee-programmene krever også solide utdannelser. Gode karakterer er særdeles vesentlig for de aller fleste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere