*Nettavisen* Økonomi.

De lurte Dagbladet og Try

Foto: André Clark Utvik (NA24)

Trond Blindheim og Runar Døving sto bak falskt leserinnlegg i Dagbladet.

09.02.09 08:44

Dagbladet trykket lørdag et kritisk leserinnlegg om den norske regjeringens krisepakke.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

Innlegget, som var signert reklamemannen Kjetil Try, men han bedyret overfor avisen i etterkant at det ikke var han som hadde skrevet innlegget. Try var lite fornøyd med at avisen ikke hadde sjekket om det faktisk var han som hadde skrevet teksten som kom fra en g-mailkonto. Debattredaktør Simen Ekern la seg i helgen flat for tabben og beklaget overfor Try.

I dag skriver VG at det var professor Runar Døving ved Markedshøyskolen og at rektor ved den samme skolen, Trond Blindheim, også var også med på stuntet.

Det gjør ikke Kjetil Try lettere til sinns.

- Dette stuntet er så platt, infantilt og hjelpeløst at det for meg er en gåte at to voksne menn med høyere utdanning står bak, sier Try til VG.

VG skriver at Døving og Blindheim skrev innlegget for å fokusere på reklamebransjens rolle i finanskrisen, samt at Blindheim ønsket å pirke litt i Try etter at en politietterforsker i Trys tredje kriminalroman, «La de små barn komme til meg», bærer Blindheims navn.

- Han er en ufyselig førstebetjent, det mest usympatiske du kan tenke deg. Mange kontaktet meg og lurte på hvorfor Kjetil Try hatet meg, sier Blindheim til VG.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag