NA24.no

De nye seddelmotivene er klare

Norges Bank har bestemt seg for å ta utgangspunkt i to ulike motiver til sin nye serie med pengesedler. Forsiden (øverst) er utarbeidet av The Metric System og Terje Tønnessen. Baksiden er det Snøhetta Design som står bak.
Norges Bank har bestemt seg for å ta utgangspunkt i to ulike motiver til sin nye serie med pengesedler. Forsiden (øverst) er utarbeidet av The Metric System og Terje Tønnessen. Baksiden er det Snøhetta Design som står bak. (Norges Bank/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Norges Bank har nå bestemt seg for hvilke motiver som skal prege pengesedlene i årene som kommer.

Norges Bank gjennomførte i vår en konkurranse om utforming av nye motiver for de norske pengesedlene. «Havet» ble definert som felles tema.

En jury plukket ut åtte deltakere til å gå videre til en finalerunde. Juryen kåret deretter Enzo Finger som vinner, men Norges Bank bestemte seg til slutt for å se bort fra dette og gå videre med to andre forslag i stedet.

Den nye seddelserien vil dermed få forsider med utgangspunkt i et forslag utarbeidet av The Metric System og Terje Tønnessen. Baksidene vil stamme fra et forslag utarbeidet av Snøhetta Design.

Norges Bank arbeider nå videre med motiver og design for å utforme sikkerhetselementer som skal legges inn i sedlene.

Sedlene vil tidligst komme i omløp i 2017. (©NTB)


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere