NA24.no

De rødgrønne foreslår medieforlik mot avisdød

Det er ingen grunn til å innføre skatt på det skrevne ord i 2014, sier Bård Vegar Solhjell.
Det er ingen grunn til å innføre skatt på det skrevne ord i 2014, sier Bård Vegar Solhjell. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
På initiativ fra SV har de tidligere rødgrønne regjeringspartnerne samlet seg om en invitasjon til medieforlik.

Et flertall på Stortinget vil ha nullmoms både på papir og på digitale medier. Både Ap, SV, Sp, KrF og Frp vil ha felles nullmoms. Venstre er åpen for å vurdere det.

I regjeringserklæringen er imidlertid Frp enig med Høyre om det skal innføres en felles lavmoms, og kulturministeren har bebudet et lavmomsforslag i statsbudsjettet som legges fram 8. oktober.

– Mange aviser lever på kanten av stupet, bokstavelig talt. Norge har en tradisjon for brede forlik når noe er særlig viktig. Nå er vi der, sier SV-nestleder Bård Vegar Solhjell til Aftenposten.

I sin politiske plattform har Solberg-regjeringen lovet å «likestille papiraviser og e-aviser» og etablere en felles lavmoms. I dag er det momsfritak på papir, mens nettaviser har 25 prosent.

– Regjeringens bebudede fellesmoms på åtte prosent kan ta livet av flere aviser, spesielt lokalavisene som har 90 prosent av sine inntekter fra papir. Det er ingen grunn til å innføre skatt på det skrevne ord i 2014, sier Solhjell.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere