*Nettavisen* Økonomi.

De rødgrønne foreslår medieforlik mot avisdød

Det er ingen grunn til å innføre skatt på det skrevne ord i 2014, sier Bård Vegar Solhjell. Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

På initiativ fra SV har de tidligere rødgrønne regjeringspartnerne samlet seg om en invitasjon til medieforlik.

06.10.14 05:14

Et flertall på Stortinget vil ha nullmoms både på papir og på digitale medier. Både Ap, SV, Sp, KrF og Frp vil ha felles nullmoms. Venstre er åpen for å vurdere det.

I regjeringserklæringen er imidlertid Frp enig med Høyre om det skal innføres en felles lavmoms, og kulturministeren har bebudet et lavmomsforslag i statsbudsjettet som legges fram 8. oktober.

– Mange aviser lever på kanten av stupet, bokstavelig talt. Norge har en tradisjon for brede forlik når noe er særlig viktig. Nå er vi der, sier SV-nestleder Bård Vegar Solhjell til Aftenposten.

I sin politiske plattform har Solberg-regjeringen lovet å «likestille papiraviser og e-aviser» og etablere en felles lavmoms. I dag er det momsfritak på papir, mens nettaviser har 25 prosent.

– Regjeringens bebudede fellesmoms på åtte prosent kan ta livet av flere aviser, spesielt lokalavisene som har 90 prosent av sine inntekter fra papir. Det er ingen grunn til å innføre skatt på det skrevne ord i 2014, sier Solhjell.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.