*Nettavisen* Økonomi.

De skal redde miljøet

«For Better Days» reklame innspilling med administrerende direktør, Sandro Parmeggiani i hovedrollen. Foto: For Better Days

Nytt norsk energiselskap skal slåss for miljøet.

Et nytt norsk miljøenergiselskap lanseres i dag. Selskapet «For Better Days» skal tilby kunder helt ren strøm fra fornybare kilder, og samtidig hjelpe kundene å redusere strømforbruket.

- Det er på tide at det kommer et norsk energiselskap som ikke bare skal slåss på pris, men også for miljøet. Vi skal gjøre det lett for folk å bidra i klimakampen. Samtidig skal vi utfordre politikerne og kraftbransjen til å gjøre mer for miljøet, sier administrerende direktør, Sandro Parmeggiani i «For Better Days» i en melding .

Bruker datamaskinen
Selskapet skal også hjelpe kundene til å redusere strømforbruket, uten at det merkes på komforten. Det skal skje ved at kunder hos «For Better Days» får et verktøy som enkelt kobles til sikringsskapet og kobler seg opp på datamaskinen/mobilen. På den måten får kundene enkelt muligheten til å styre eget strømforbruk.

- Strømkunder kan bidra i klimakampen på to måter. Den ene er ved å velge ren strøm fra fornybare kilder som gir minimalt med skadelige utslipp. Det andre er ved at man reduserer sitt strømforbruk. Det er godt både for miljøet og for lommeboka, sier Parmeggiani i meldingen.

Importert strøm
I følge offisielle tall i fra Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE), bestod i fjor 72 prosent av den vanlige strømmiksen til norske husholdninger av importert strøm og av ukjent opprinnelse. Dette er strøm som er produsert med store utslipp av klimaskadelige gasser.

- En norsk husholdning som velger helt ren strøm unngår CO2-utslipp som tilsvarer tre biler hvert år. Når mange gjør dette, blir det et bidrag som virkelig monner, sier Parmeggiani i meldingen.

Humanitært arbeid
Han har bakgrunn fra humanitært arbeid, som generalsekretær for Plan Norge. I løpet av 10 år bygget han virksomheten opp til å bli en av Norges største og mest toneangivende bistandsorganisasjoner.

- Vi i «For Better Days» ønsker å skape en folkebevegelse. Det er innsatsen til enkeltmennesker som til sammen utgjør de virkelig store bidragene. Vi skal bidra til at folk kan ta gode valg også på energisektoren, sier Parmeggiani i meldingen.

Eierne av det nye miljøenergiselskapet er Nordmøre Energiverk AS (Neas) og Sparebank 1 Nordvest.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag