De verste tastetabbene

Meglere med pølsefingre har tastet vekk milliarder av kroner. Vi har samlet noen av de største tabbene.

15.06.06 13:35

I dag ble Royal Caribbean Cruises sendte ned fra 223 kroner til 2,14 kroner takket være en heller klønete tastemanøver fra en person tilknyttet meglerhuset Netfonds.

Oslo Børs innførte pause i selskapets aksjer, og valgte senere å slette alle handlene som ble gjort i forbindelse med feiltastingen. Dermed ble ingen skadelidende denne gangen.

LES MER: Pølsefingre ga cruisesmell

Men det er ikke alltid børsledelsen er like overbærende som i dag. Både i Norge og utlandet har pølsefingre kostet meglerhus og selskaper svært dyrt.

NA24 - din næringslivsavis.

Vi har samlet et knippe historier fra arkivet:

Tastetabbe til 1,5 milliarder
Tidenes tastetabbe stod trolig en megler i Mizuho Financial Group i Japan for. Megleren skulle selge 1 aksje til 610.000 yen i børsdebutanten J-Com, men presterte i stedet å selge 610.000 aksjer til 1 yen per stykk.

Halverer pølsebot
Meglerhuset Kaupthing fikk i desember i fjor en bot på en halv million kroner etter feiltastinger i handelssystemet til Oslo Børs. Beløpet ble senere halvert etter at boten ble klaget inn til Børsklagenemnden.

Tastefeil kostet 100 mill.
Et SAS-fly deiset i bakken etter at det ble tastet inn feil avgangsvekt før avgang. Det førte til at piloten trodde flyet var lettere enn det virkelig var.

Tastefeil ga børsras
Oslo Børs stupte to prosent da Orion Securities pøste ut store mengder aksjer i tankrederiet Frontline til 1,41 kroner i fjor sommer.

En 0 for mye kostet 6 mill.
En tastefeil tvang Net Fonds til å kjøpe 667 millioner aksjer i Pan Fish. Senere på dagen måtte meglerhuset selge ¿

Tastefeil sørget for aksjekupp

Pølsefingre sørget for at mannen fikk tildelt aksjer til en verdi av 7 millioner kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.