Deep Sea dropper utbytte

Skipsreder John Fredriksens supplyrederi Deep Sea Supply stopper nå kontantstrømmen til aksjonærene.

06.11.08 07:58

Det er styrets innstilling i rapporten for tredje kvartal. Beslutningen om å droppe utbytte forklares med den uoversiktlige situasjonen i det internasjonale finansmarkedet og en lavere kassebeholdning enn normalt i Deep Sea etter tre dokkinger i kvartalet.

NA24 - din næringslivsavis

Styret opprettholder imidlertid at rederiet igjen skal fortsette den aksjonærvennlige utbyttepolitikken så snart finansmarkedene er normalisert. Selskapet har også fått merke finanskrisen og de store aksjefallene.

Aksjesmell
Deep Sea Supply melder nemlig at rederiet gjennom 2008 har investert kontinuerlig i aksjene til et annet supplyrederi, og at kursen på disse har falt tungt den siste tiden.

Aksjebeholdningen har gitt Deep Sea et urealisert tap på 5,2 millioner dollar i tredje kvartal og bidrar til det svak resultatet fra et kvartal som har vært preget av rekordsterke rater i Nordsjøen.

Deep Sea har de fleste skipene på lange kontrakter og har derfor ikke kunne surfe på rateboomen for spesielt ankerhåndteringsfartøyer i Nordsjøen de siste månedene. Selskapet forventer imidlertid et sterkt fjerde kvartal.

Fallende resultat
Driftsinntektene for Deep Sea steg til 48,4 millioner dollar på økte rater og større flåte i tredje kvartal, fra 39 millioner i samme periode i 2007.

Driftsresultatet falt imidlertid fra 24,8 millioner i fjor til 21,6 millioner dollar i årets tredje kvartal. Dette sammen med aksjetapene førte til at resultatet før skatt endte på svake 9,8 millioner dollar, mot 16,9 millioner dollar i samme periode i fjor.

John Fredriksen eier gjennom Hemen Holding 34,3 prosent av aksjene i Depp Sea.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.