*Nettavisen* Økonomi.

Deep Sea kjøper og selger

Deep Sea Supply har kjøpt seg inn i et nytt nybyggingsprogram og selger samtidig tre nybyggskontrakt.

21.06.06 11:46

Deep Sea Supply melder onsdag at de har kjøpt en andel i et nybygningsprogram som omfatter fire nybygg PSV. Fartøyene med design UT 755 L er under bygging ved Cochin Shipyard i India.

NA24 - din næringslivsavis

Klikk på bildet for å forstørre.

Prosjektet er gjennomført sammen med Navigation Finance Corp. (NFC) og en gruppe investorer. To av skipene skal leveres i løpet av 2008, mens de to siste skal leveres i 2009.

20 prosent
Deep Sea Supply har kjøpt en eierandel på 20 prosent i dette prosjektet. Investeringen representerer en egenkapitalinvestering for Deep Sea Supply ASA på 5 millioner dollar. Kjøpet skal finansieres gjennom selskapets kontantbeholdning. Uinnkalt kapital for selskapets 20 prosent investering er 1,6 millioner dollar, opplyser selskapet i meldingen.

Prosjektet er tilrettelagt og syndikert av R.S. Platou Finans Shipping AS.

Selger også
Senere tirsdag melder Deep Sea at de har inngått en avtale om salg av tre ankerhåndteringsfartøyer de har i ordre ved ABG-verftet i India. nybyggene er AHTS'er med 6.500 hestekrefter og har byggenummer 238, 239 og 240 ved ABG-verftet.

Deep Sea opplyser at salget er gjort på attraktive vilkår, og forventes sluttført i juli. Det er knyttet visse forbehold til salget som forventes løftet i løpet av kort tid.

Deep Sea overtok nybyggskontraktene tidligere i år i forbindelse med at skipsreder John Fredriksen solgt sitt store private nybyggsprogram til Deep Sea. Fredriksen er i dag største aksjonær i supplyrederiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.