DeepOcean kjøper utstyr

Offshoreselskapet blar opp rundt 95 millioner kroner for et gravesystem.

DeepOcean gruppen har gjennom datterselskapet CTC Marine Projects inngått en kontrakt med Soil Machine Dynamics i Newcastle.

NA24 - din næringslivsavis

Avtalen gjelder kjøp av et høyteknologisk 2MW vannjet gravesystem for levering i løpet av juli 2007. Kontrakten har en verdi på 7,5 millioner britiske pund.

Systemet, som er kalt UT1, vil ha kapasitet til å grave ned rørledninger opp til en meter i diameter 2,5 meter under havbunnen ned til 1.500 meter dybde med en havbunnstetthet opp til 100 kPa.

- Nylig har CTC med stor suksess introdusert den såkalte VMP (variable multipass plough), verdens største og mest teknisk avanserte plog for rørledninger ombord på fartøyet Maersk Advancer, skriver styreformann Charles Tompkins i CTC.

- UT1 systemet er et viktig skritt videre i selskapets investeringsprogram, og investeringen gjør selskapet i stand til å tilby sine kunder pålitelige, effektive og kostnadsbesparende undervanns gravetjenester. Vi tror den nye produktpakken vil være et viktig skritt videre i utviklingen av selskapets tjenester og produktivitet, fortsetter Tompkins i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.