NA24.no

Deflasjon i Euroland

Foto: Illustrasjonsfoto (Shutterstock)
Sist oppdatert:
Konsumprisene falt for første gang siden innføringen av euroen.

EU-landene som inngår i ØMU, eller eurosonene, opplevde sitt første fall i konsumprisindeksen på årsbasis noensinne. Dermed er eurolandene nå inne i det som den europeiske sentralbanken har forventet blir en kort periode med deflasjon.

NA24 - din næringslivsavis

Konsumprisindeksen for eurosonen steg med 0,2 prosent fra mai til juni, men falt med 0,1 prosent på årsbasis. I mai var konsumprisindeksen uendret på 12 måneders basis.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Tallene presentert i dag av Eurostat var på linje med hva makroøkonomene hadde ventet på forhånd, viser estimater innhentet av Dow Jones Newswires.

Kjerneinflasjonen som ekskluderer energi, mat og alkohol, falt med 0,1 prosent fra mai til juni, men er opp 1,4 prosent på årsbasis, mot 1,5 prosent i mai.

Det er spesielt fallet i energiprisene fra juni i fjor til juni i år som er årsaken til at eurosonen nå opplever deflasjon. Prisen på råolje har i det siste ligget rundt 60 dollar fatet, mens den i juli i tjor toppet seg på nær 150 dollar per fat.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere