NA24.no

(Scanpix)

Deilig å være dansk pensjonist

De danske pensjonistene har økt forbruket markant de siste årene.

Les NA24 på mobil

Eldre over 65 år er den gruppen i Danmark som har økt forbruket sitt kraftigst de siste ti årene, ifølge Berlingske Tidende. Det er i dag nesten 800.000 pensjonister over 65 år i Danmark.

NA24 - din næringslivsavis

Forbruket deres har steget med 25 prosent, etter at den alminnelige prisutviklingen er trukket fra. Selv de best betalte lønnsmottakerne, som har en husholdningsinntekt på over en halv million danske kroner i året, kan ikke vise til en like stor fremgang. Deres forbruk har "bare" steget med ti prosent i samme periode. Det er Danica Pension som har funnet frem til tallene for Berlingske Tidende, ifølge DN.

- Den typiske danske pensjonist forbruker mer enn de har i inntekter og spiser av formuen sin, sier sjeføkonom Jens Christian Nielsen.

Den utviklingen henger godt sammen med at 70 prosent av danskene over 65 år svarer bekreftende på at "de vil leve ut drømmene sine og ikke bekymre seg for å etterlate en stor arv til barna sine".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere