NA24.no

Deler regninger likt

Sist oppdatert:
Kvinner tjener minst, men tar halvparten av regningsbunken. Økonomiprofessor Halvor Mehlum tviler på at mennene putter mer i sparegrisen.

Kvinner tjener fortsatt mindre enn menn, men en ny undersøkelse fra MMI på vegne av Postbanken viser at en av to i parforhold deler likt på utgiftene.

65 prosent av de mellom 15 og 24 sier at de deler likt på husholdningsutgiftene, mens 60 prosent av de mellom 25 og 39 sier de deler likt.

Professor Halvor Mehlum ved økonomisk institutt ved Universitetet i Oslo er overrasket.

- Jeg har ingen tro på at menn som tjener 50 prosent mer enn kona legger seg opp kontakter, sier Mehlum til Dagbladet. Han tror det skyldes at mannen står for innkjøp av større ting som bil, båt og hytte.

Av de 1000 spurte svarer nesten halvparten av begge parter styrer økonomien, mens to av fem mener det er kvinnen som styrer. Bare 15 prosent sier de mener mannen har kontroll over økonomien i hjemmet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere