NA24.no

Deler ut 195.000 kroner i bonus til 105 ansatte

Snakk om en lystig start på 2018 for de ansatte i Axess, som har sitt hovedkontor i Molde. Markedsdirektør Knut Stefanussen sier til DN at bonusen kommer som følge av et svært godt resultat.
Snakk om en lystig start på 2018 for de ansatte i Axess, som har sitt hovedkontor i Molde. Markedsdirektør Knut Stefanussen sier til DN at bonusen kommer som følge av et svært godt resultat. Foto: Axess/Jon Olav Nesvold (Axess/NTB)
Sist oppdatert:
Mest sannsynlig skulle du nok ønske du jobbet et annet sted akkurat nå ...

Hos oljeservicebedriften Axess kan de ansatte smile bredt, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Der får 105 ansatte 195.000 kroner hver i bonus for 2017. Pilen har snudd for selskapet som i 2015 tapte 35 millioner før skatt.

Les også: Gir rekordstor julebonus til de ansatte

20 millioner i bonus

Selskapet, som utbetalte over 20 millioner i bonuser, fikk likevel et rekordresultat på 45 millioner kroner før skatt i fjor.

– Dette har skjedd selv om de fleste kundene har reforhandlet kontraktene og vi er blitt presset på priser, sier markedsdirektør Knut Stefanussen til DN.

Hovedtillitsvalgt Øystein Rasmussen forklarer at bonusavtalen inngått i slutten av kriseåret 2015 kom i stand i bytte mot frafall av en del særtillegg.

Les også: Her får alle ansatte 200.000 kroner i bonus

Engangstilfelle

- Det var ikke en forventning at vi skulle få bonus i andre enden, men vi ansatte så nødvendigheten av å gjøre tiltak for å få ned kostnadene, sier Rasmussen til avisen.

Det er bare å suge ekstra godt på denne karamellen fordi bonusavtalen fra 2015 gjaldt kun i to år.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere