NA24.no

Dell drar til børsen

De amerikanske børsene ventes å åpne med oppgang etter at Dell har varslet resultatoppjusteringer.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

De amerikanske futurene stiger på gode inntjeningsoppjusteringer fra it-giganten Dell, men allikevel ventes det ikke at det kommer til å bli den helt store handelsdagen, ettersom flere ventes å ta en tidlig Thanksgiving.

NA24 - din næringslivsavis

S&P 500 futuren stiger 1,6 poeng til 1.407,80 og Nasdaq 100-futuren klatrer med 1,25 poeng til 1.816,75 poeng. Dow Industrial futuren stiger også med 15 poeng til 12.362.

Klikk her for å følge Nasdaq og børsene i utlandet

Flere i trygdekø
Antallet arbeidsledige som møtte opp til å søke om ledighetstrygd for første gang økte i forrige uke med 12.000 til 321.000. Dette var noe mer enn hva markedet hadde ventet.

Ifølge en sammenstilling fra Bloomberg News ventet økonomene at antallet ville holde seg på rundt 310.000 førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd.

Dell i sentrum
Aksjene til Dell Inc. steg med 9,9 prosent i førhandelen til 27,27 dollar. Årsaken er at selskapet sent i går sa at kvartalsoverskuddet hadde steget med nesten 12 prosent. Selv om selskapets omsetning ikke hadde steget like mye som analytikerne spådommer indikerer den allikevel at selskapet tar nye marginer.

Oljestigning

Når gulvhandelen stengte på råvarebørsen i går kostet et fat WTI-olje 60,17 dollar fatet. Dette var en solid oppgang på 1,37 dollar eller 2,3 prosent.

Oljeprisen fortsetter stigningen også i dag. Ved råvarebørsen i London har prisen på nordsjøolje steget til steget til 60,27 dollar. Forventninger til dagens oljelagre er med på å gi oljemarkedet tro på høyere priser.

Klikk her for å følge oljeprisen

Oppgang i går
Industriindeksen Dow Jones steg med 0,04 prosent. Teknologitunge Nasdaq steg med 0,09 prosent, mens den bredere S&P 500-indeksen steg med 0,16 prosent.

En undersøkelse viser at den underliggende volatiliteten på Wall Street har falt. Analytikerne fra Standard & Poor's ser også klare tendenser til at det er større vilje til å ta risiko.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere