NA24.no

Dell kan bli kastet ut

Den amerikanske datagiganten risikerer å bli tvunget ut av den amerikansk børsen.

Dell kan bli kastet ut og avnotert på teknologibørsen Nasdaq

NA24 - din næringslivsavis

Utsettelse av regnskapet kan føre til at selskapet blir tvunget av Nasdaq, men selskapet har også suspendert tilbakekjøp av egne aksjer, ifølge nettstedet borsen.dk.

Dell meldte mandag at selskapet utsetter rapporten for andre regnskapskvartal, fordi de regnskapsførselen nå blir gransket .

Statsadvokaten i New York skal ha krevd utlevert dokumenter relatert til regnskapsførselen fra 2002 til i dag. Det amerikanske finanstilsynet Securities and Exchange Commission er allerede i gang med en undersøkelse, og selskapet driver også en egen gjennomgang.

Ifølge selskapet er det usikkerhet rundt flere balanseposter som kan påvirke tidligere rapporterte resultater.

Dell-aksjen er halvert i verdi siden i fjor sommer. I tillegg til regnskapsproblemene sliter PC-bransjens tidligere superstjerne med stadig hardere konkurranse, både fra sin amerikanske konkurrent Hewlett-Packard og fra asiatiske produsenter.

Dell revolusjonerte PC-bransjen med sin ekstremt effektive logistikk, som innebærer at PCene ikke blir produsert før de er bestilt av kunden. Men konkurrentene har lært, og Dells fortrinn er blitt stadig mindre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere