Dell-stup og GM-rally

Foto: SCANPIX/AFP

Svake markedsutsikter fra Dell tynger Nasdaq, mens General Motors drar opp Dow Jones.

09.05.06 16:19

Industriindeksen Dow Jones åpner opp 0,06 prosent til 11.588,90 poeng, mens aksjene på den teknologitunge Nasdaq-indeksen faller 0,35 prosent til 2.336,70 poeng. Den mer brede indeksen S&P 500 er ned 0,14 prosent til 1.322,85 poeng.

Det er de svake første kvartalstallene fra Dell som senker børsene i New York. Aksjen stuper rundt 7 prosent og fikk også juling i etterhandelen på Wall Street i går kveld. Det er spesielt de svake markedsutsiktene som skremmer markedet.

Selskapet melder at de merker konkurransen fra blant andre Hewlett-Packard. Det er salget av PC-er som synker og Dell er heller ikke optimistiske i sin guiding.

General Motors melder at første kvartal likevel kan komme til å gå med overskudd. Opprinnelig meldte bilprodusenten at de kunne komme til å måtte presentere et tap på rundt 323 millioner dollar, men nå har selskapet snudd og guider et overskudd på 445 millioner dollar i første kvartal.

Dermed kan fem sammenhengende kvartal med tap bli snudd til overskudd. Resultat pr. aksje i første kvartal 2006 ble på 78 cents, mot et opprinnelige meldt tap på 57 cents pr. aksje.

Markedet svakerer med å sende General Motors opp 5,6 prosent.

Ellers er det knyttet en del spenning i forkant av rentemøtet i USA. Alle venter at Ben Bernanke & Co setter opp styringsrenten til 5 prosent, men det er utsiktene som markedet venter spent på. Den siste tiden har investorer og eksperter uttalt at de regner med at det ikke vil bli noe flere rentehevinger på en stund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag