NA24.no

Dell tynger futurene

PC-produsenten Dell tunger markedet like før Wall Street åpner.

Det amerikanske aksjemarkedet ligger an til å få en blandet start på dagen. Microsoft og Google kom i går med oppløftende nyheter, men i dag varsler Dell at de ikke vil klare å innfri forventningene i markedet.

NA24 - din næringslivsavis

Dow Jones Indicative er opp 0,28 prosent. Den brede S&P 500-indeksen ligger an til å åpne flatt indikerer futurekontraktene.

En oppblussing av situasjonen i Libanon får markedet igjen til å reagere noe ned. Israelske styrker skal ifølge rapporter være klare til å rykke inn i Libanon, og det vil være fare for at situasjonen kan eskalere til nabolandene. Vestlige statsborgere er i ferd med å bli helt evakuert fra Libanon og frykten for at bombingen og de militære anslagene mot landet trappes opp øker.

Blandet drops
En rekke av de viktigste teknologiselskapene har det siste døgnet leverte resultat for andre kvartal. Resultatetne har vært blandet. Nasdaq-futuren peker ned 0,32 prosent.

Microsoft klarte ikke helt å innfri forventningene og hadde en noe svakere vekst enn hva tilfellet var i samme periode i fjor. Likevel fikk aksjen en løft i ettermarkedet etter at de sa at de er villige til å bruke 40 milliarder dollar i tilbakekjøp.

Advanced Micro Devices falt 1,25 dollar, eller 5,8 prosent, i den utvidede handelen på Wall Street i går etter å ha rapportert om lavere resultat enn ventet. Seelskapet la frem et resultat på 18 cents per aksje for kvartalet, mens det i følge Thomson Financial var ventet et resultat på 22 cents per aksje.

Overrasker
Google steg 2,1 prosent i den utvidede handelen etter å ha rapportert et resultat for andre kvartal på 2,33 dollar, mens analytikerne hadde ventet seg et resultat på 2,22 dollar.

Dell tynger etter at de kom med et resultatvarsel. PC-produsenten sier at de ikke vil klare å nå forventningene i markedet. Aksjen faller 11 prosent i førhandelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere