NA24.no

Dell vil utfordre iPaden – igjen

Steve Felice(t.h) er president av Dells Små og mellomstore virksomheter. Her sammen med Tony Wheeler( t.v), grunnlegger av Lonely Planets guidebøker.
Steve Felice(t.h) er president av Dells Små og mellomstore virksomheter. Her sammen med Tony Wheeler( t.v), grunnlegger av Lonely Planets guidebøker. Foto: Dell
Sist oppdatert:
Prøver seg for andre gang å knekke Apple.

Apples tredje generasjons iPad kom i salg fredag, og de tradisjonelle scener av fans i kø rundt kvartalet var igjen ett faktum. Dells kommersielle direktør Steve Felice mener at markedet fortsatt er vidåpen for konkurranse på tablett fronten.

Dell ga opp sitt forrige forsøk på å knekke det globale tablett markedet i fjor. Det var basert på Googles Android operativsystem.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Nå planlegger han ett frisk angrep med bruk av Microsofts nye Windows 8 driftsplattform, som er ventet senere i år og vil ha ett touch grensesnitt som fungerer på tvers av stasjonære datamaskiner, tabletter og smarttelefoner.

– Vi er svært begeistret av den touch funksjonaliteten vi ser i betaversjoner av Windows 8, sa Dells kommersielle direktør Steve Felice til Reuters i et intervju i London, og legger til at Dell også kan lage Android-tabletter igjen.

– Vi har et veikart for tabletter som vi ikke har annonsert ennå. Du vil se noen kunngjøringer for siste halvdel av året, sier han til avisen. – Vi tror ikke at dette markedet er stengt av på noen måte, legger direktøren til.

Også andre på Windows 8
Lenovo, Hewlett-Packard og muligens Nokia planlegger også Windows 8 tabletter.

Felice sa at Dells relasjoner med sine tusenvis av bedriftskunder kan gi de en fordel over Apple, han nevner blant annet at gadgets kan forårsake hodepine for IT-avdelinger fordi de opererer på ulike systemer.

iPads og iPhone har blitt populære på styrerommet og bedriftens teknologi høvdinger har stadig blitt tvunget til å akseptere det faktum at de ansatte skal bruke sine egne enheter.

– På den kommersielle siden er det mange av bekymringer om sikkerheten, interoperabilitet, systemer og enhetsbehandling, og jeg tror Dell er i best posisjon til å møte dem, sa Felice til avisen.

Dell har også nettopp lansert en såkalt ultrabook, en high-end bærbar PC som er lett og tynn, men likevel minst like kraftig som en vanlig bærbar PC.

– Etterspørselen har vært god siden vi lanserte dette produktet bare en uke siden, sa Felice til avisen.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Veksten avtar
Dell er verdens tredje største datamaskin produsent etter HP og Lenovo har også vært nødt til å utvide sitt tjenestetilbud til å redusere sin avhengighet av salg av datamaskiner, der marginene blir presset og veksten avtar.

Tar vi salget av Mac og iPad til sammen, solgte Apple flere datamaskiner i fjor enn noen av de største PC-produsentene.

– I de områdene hvor vi kommer på markedet, tror vi at vi er en ettertraktet merkevare, sier han til Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere