*Nettavisen* Økonomi.

Dell visste om farlige batterier

Dell og Sony skal ha vært klar over de brannfarlige batteriene i ti måneder uten å ha gjort noe.

22.08.06 09:04

Forrige uke annonserte Dell den største tilbakekallingen av batterier for bærbare datamaskiner noen sinne.

4,1 millioner batterier tilbakekalt
På grunn av en produksjonsfeil kunne batteriene kortslutte, og dermed overopphete, begynne å brenne eller i verste fall eksplodere.

4,1 millioner batterier byttes ut i selskapets bærbare datamaskiner.

Dell visste om problemet i 10 måneder
Nå melder InfoWorld at Dell og Sony visste om denne produksjonsfeilen allerede i oktober i fjor. Ifølge Talsmann Rick Clancy i Sony skal de ha hatt konkrete samtaler om temaet både da og i februar i år.

Samtalene gikk på at små metallpartikler hadde forurenset batteriene under produksjonen hos Sony, som kunne føre til at batteriene de kortsluttet.

Til tross for at de satt med denne kunnskapen, gjennomførte de ikke noen tilbakekalling fordi det ikke var klart om disse partiklene var farlige, ifølge Clancy.

- Ingenting var bekreftet
- Vi hadde ikke noen bekreftede hendelser inntil relativt nylig. Vi mottok rapporter, men vi visste ikke om det var utenforstående ting som var årsaken som ikke var relatert til selve systemene, forteller Clancy.

- Forskjellige tiltak ble tatt i februar og i oktober for å forsikre oss om at det var så få av disse partiklene som mulig, og at de var så små som mulig, sier han.

Dells talskvinne Anna Camden vil ikke fortelle om samtalene med Sony, men forteller til InfoWord at selskapet var «trygg på at produksjonsprosessen hos Sony hadde blitt forbedret for å gjøre noe med situasjonen».

Søksmålene vil trolig komme
Med mentaliteten som råder i USA er det mye som tyder på at selskapene nå kommer til å bli saksøkt av sine kunder. De ville ligget svært dårlig an hvis noen ble drept i en ulykke som involverte disse batteriene.

Ifølge Heral Tribune hevder nå en mann i Florida at huset hans brant ned, under noe spesielle omstendigheter, som en følge av problemene med Dell-batteriene.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.