NA24.no

(Scanpix)

Delte meninger om gigantavtaler

Sist oppdatert:
Markedet vet ikke helt hva det skal mene om Ericssons seneste forretninger.

Analysehuset Bernstein er kjempepositive. Storbanken JP Morgan tror imidlertid Ericssons vil slite med å opprettholde marginene.

NA24 - din næringslivsavis

Ikke før hadde blekket størknet på en kontrakt med kinesiske operatører, så var Ericsson-ledelsen igjen i gang med å signere en ny storkontrakt.

Denne gangen med den amerikanske telekomoperatøren Sprint Nextel.

Fredag offentliggjorde partene at Ericsson skal drifte Sprint og Nextels mobile og faste nett de neste syv årene. Avtalen har en totalramme på rundt 5 milliarder dollar, melder di.se.

Dette kom altså i kjølvannet av kontraktsinngåelse med to kinesiske storoperatører.

Les mer Kinesisk eventyr for Ericsson

Mens analysehuset Bernstein hyller avtalen og sier den markerer begynnelsen på Ericssons inntog i det amerikanske markedet, er JP Morgan mer skeptiske, ifølge di.se.

Banken tror nemlig avtalen kun vil ha begrenset effekt og at Ericsson skal slite for å opprettholde driftsmarginene sine.

Det påpekes videre at Ericsson vil måtte ta store kostnader i forhold til å omstille de 6.000 ansatte som svenskene overtar fra Sprint.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere