NA24.no

Delte ut gull - selv fikk han bronse

Foto: Tommy Brakstad
Sist oppdatert:
Stoltenberg hyllet andre og ble hyllet selv.

Onsdag kveld var rundt 800 feststemte mennesker samlet i Oslo for å avrunde internettkonferansen Gulltaggen 2009. Og en av prisutdelerne reiste ikke tomhendt hjem.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Jens Stoltenberg delte ut den første prisen under prisutdelingen, som var den ellevte i rekken.

Amnesty, Leger Uten Grenser og en lærersatsing fra Kunnskapsdepartementet var nominert i den første kategorien - «Beste nettkampanje samfunnsinformasjon».

Prisen ble delt ut av Jens Stoltenberg.

Sølv ble til gull
- Juryen mener at denne ideen kunne vunnet uavhengig av kategori. Det er en ærlig og transparent løsning, som ikke gjør noe mer ut av seg enn nødvendig. Man får kunnskap om måten den blir presentert på gjennom å donere sekunder, leste statsministeren og ble stoppet av applaus fra deler av salen som dro kjensel på vinneren.

- Juryen bør ikke avsløre vinneren i begrunnelsen, smilte Stoltenberg tilbake og fortsatte;

- Den er ingen ting mindre enn hjertevarmende, men uavhengig av teknisk løsning, så hviler denne produksjonen på en fantastisk idé som gjør den til en verdig vinner. Vinnerne av «Beste nettkampanje samfunnsinformasjon» er Leger Uten Grenser.

Dermed ble det en gulltagg for legenes nettside «Sekunder» som de sammen med Dinamo og MediaFront fikk sølvtaggen for i september.

Men det var ikke bare Leger Uten Grenser som ble hedret under markeringen for beste interaktive arbeidene i landet.

Ikke god som gull
Rett etter ble prisen for «Beste nettsted samfunnsinformasjon» delt ut. Arbeiderpartiet og Røde Kors var nominert og fikk pris i denne kategorien, men ingen av dem gikk helt til topps.

- Det er to bronsevinnere i denne nye kategorien. Nivået var bra, men juryen ønsker å utfordre bransjen ytterligere. Vi skulle gjerne ha sett nettsteder der informasjonen er enda mer engasjerende og hvor de pedagogiske grepene i større grad samsvarer med brukergrensesnittet, slo juryformann Solveig Lae fast.

Dermed måtte arbeiderpartiformannen igjen entre scenen.

- Da kan dere tippe på om det er helt tilfeldig, smilte Jens Stoltenberg når han mottok prisen og stjal showet fra den andre bronsevinneren Røde Kors.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

- Det er nytt medium, en ny verden, men jeg lover at vi skal satse enda mer på det, sa han i sin takketale.

Lie og Obama forbilder
Stoltenberg røpet foran bransjen at det er to personer som inspirerer han og partiet til å satse på nett.

- Den ene er en mann på 103 år - Haakon Lie - som jeg treffer av og til. Han forteller meg om levende film med lyd i valgkamper på 1920-tallet. Og så tenker jeg på Barack Obama som skjønte hvor viktig nettet er i politisk kommunikasjon.

Arbeiderpartiets nettside er laget av Apt.

Se alle vinnerene her

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere