*Nettavisen* Økonomi.

Demonstrerte mot Listhaug i Bergen

Tora Finne (t.h.) fra Motmakt Bergen sto bak arrangementet, mens Emily Louise Grønsdal holdt varme i de fremmøtte med en egenkomponert flyktningevise.

– Vi vil ha mer fokus på Norges forkastelige asylpolitikk enn at Sylvi Listhaug føler seg mobbet, sier Tora Finne fra Motmakt Bergen.

26.11.16 14:25

Den sosialistiske organisasjonen Motmakt arrangerte torsdag ettermiddag demonstrasjon på Torgallmenningen mot Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaugs (Frp) retorikk og regjeringens asylpolitikk, skriver nettutgaven til Bergensavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Få politikere skaper så stort engasjement som Sylvi Listhaug. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

– Dette er en reaksjon på saken som startet med Listhaugs skrytende Facebook-post om New York Times artikkel om syvåringen fra Afghanistan som ble sendt ut landet. Debatten i etterkant har ikke handlet om saken, så dette er en demonstrasjon for å rette fokus tilbake på norsk asylpolitikk, som vi finner forkastelig, forteller Tora Finne fra Motmakt til BA.

Les også: Sylvi Listhaug rett bak statsministeren i omtale

Hun mener at Norge har et ekstra ansvar etter å ha vært aktivt innblandet i krigføring og våpeneksport til Midtøsten.

– Vi har delskyld i krisen, men møter flyktningene med ryggen og sender dem tilbake til krigen. Vi vil vise at det er mange som ikke står inne for dette. Listhaug er ikke offeret når barn som er vokst opp i Norge utsettes for skyting i konfliktområder, sier Finne.

Les også: Solberg ville ikke brukt ordet «hylekor»

– Kultur for dugnadsånd

18 organisasjoner hadde sluttet seg til demonstrasjonen. Blant dem var Refugees Welcome to Norway (RWTN).

– Vi motsetter oss masseutsendelsene av asylsøkere. Vi tolker flyktningekonsvensjonene hardere enn andre europeiske land. Det er spesielt alvorlig at barn sitter innelåst på Trandum leir som kriminelle, sier leder for RWTN Bergen, Silje O. Heltne.

Les også: Slik svarer Frp på Joner-kritikken

Hun var opptatt av å vise at norsk kultur har flere sider.

– Innvandringsfiendtlige krefter ønsker å fremme beskytte norsk kultur, men at vi også har en sterk kultur for dugnadsånd. Det som er særnorsk består av mer enn å jage folk vekk, mener Heltne.

Du kan lese hele saken her.

– Flau

Rundt 200 hadde møtt frem i striregnet for å høre en lang rekke appellanter. Tasbih Hindi fra Alamal-foreningen fikk publikum med seg i sin appell.

– Er det noe å være stolt av å ha blant verdens strengeste asylpolitikk i verdens rikeste land?

– Nei!

– Var det utvisning av små norske barn kongen snakket om da han talte om inkludering?

– Nei!

– Jeg blir flau!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag