NA24.no

Dempet børs

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Oslo Børs klarer ikke følge opp gårsdagen opptur. Følg aksjemarkedet her.

Investorene på Oslo Børs leter etter signaler etter at børsene i USA holdt stengt i går. Samtidig er det vinterferie for flere av aktørene som til vanlig innfinner blant aksjemarkedet i Norge.

NA24 - din næringslivsavis

Hovedindeksen på Oslo Børs faller tilbake 0,05 prosent til 464,64 poeng tirsdag.

Oljeprisen klarer ikke gi oljeaksjene noen støtte og det fører til at tungvekterne med Statoil og Norsk Hydro i spissen faller henholdsvis 0,63 prosent til 157,50 kroner og 0,51 prosent til 194 kroner.

Feiringen av President Days i USA gjør at oljemarkedet også mangler en klar retning. Kontraktene på et fat nordsjøolje med levering i april koster 58,27 dollar ved råvarebørsen i London tirsdag morgen.

Pauset rakettene
Oslo Børs innførte en børspause i Northland Resource. Kursen har steget kraftig de siste dagene og det medførte at Oslo Børs ønsket å undersøke kursbevegelsene i aksjen. Etter en kort periode ble børspausen opphevet uten at det foreligger noe nytt fra verken selskapet eller Oslo Børs.

Northland Resources klatrer 13,50 prosent til 18,50 kroner og har dermed steget over 40 prosent den siste uken.

Arendal Fossekompani stiger 4,48 prosent til 1.400 kroner, men det er kun omsatt 30 aksjer i selskapet så langt tirsdag.

Vil ikke gi tilbud
Kitron blir løftet 4,27 prosent til 5,13 kroner. Den latviske storaksjonæren UAB Hermis Capital i Kitron har kommet over tilbudsgrensen på 40 prosent, men vil ikke by på selskapet.

UAB Hermis Capital melder at de ikke har noen intensjon om å fremsette et pliktig tilbud, og vil heller selge seg ned til under 40 prosent. Latvierne har nå fire uker på seg til å enten selge seg ned eller fremsette et pliktig tilbud.

BW Gas leverte bedre enn hva markedet hadde ventet da presenterte sitt resultat for fjerde kvartal. Utsiktende gassrederiet leverte i forbindelse med resultatfremleggelsen var ikke særlig oppløftende. Aksjen stiger likevel 0,35 prosent til 71,25 kroner.

Taperne
Kongsberg Gruppen faller 7,41 prosent til 175 kroner, men det er ikke omsatt mer enn 800 aksjer og dermed må nedgangen sees i sammenheng med dette.

Datasikkerhetsselskapet Norman blir sendt ned 6,48 prosent til 50,50 kroner også det på lavt volum, mens Repant faller 4,17 prosent til 11,50 kroner. Det er First Securities som er den ivrigste selgeren av Repant-aksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere