NA24.no

Dempet børsnedtur

Sist oppdatert:
Aksjen på Oslo Børs faller tilbake etter de siste dagenes sterke oppgang. Følg utviklingen her.

SJEKK KURSENE HER

Nedturen har kommet tilbake for investorene på Oslo Børs. Etter gårsdagens olje- og resultatfest faller aksjene på hovedindeksen 0,30 prosent til 382,54 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

De to store oljetungvekterne Norsk Hydro og Statoil blir sendt ned 1,40 prosent til 176,5 kroner og 1,06 prosent til 187,50 kroner.

Oljeuro
Prisen på et fat nordsjøolje med levering i september stiger 0,48 prosent til 75,38 dollar. Opprørerne i Nigeria og uroen i Midtøsten holder prisen på det sorte gullet høy. Frykten for leveringsstans har fått oljemarkedet til å spekulere opp prisen de siste dagene. Bekymringer knyttet til at krigen mellom Israel og terrorfraksjoner i Libanon skal forflytte seg til de oljerike nabolandene, hjelper oljeprisen opp.

Militante opprørere truer med å fortsette angrepene på oljeinstallasjoner i det oljerike afrikanske landet Nigeria. Tidligere har angrep og trusler om angrep fått de internasjonale oljeselskapene til å stenge produksjonen. Fortsatt er deler av produksjonen ved enkelte av installasjonene redusert etter tidligere angrep fra militsen i Nigeria.

De mindre oljeselskapene DNO, Altinex og PA Resources er henholdsvis uforandret på 11,70 kroner, ned 0,77 prosent til 1,29 kroner og uforandret på 36,80 kroner.

Stille
Gårsdagens store taper, Petroleum Geo Service, er så langt uforandret.

- PGS kom med tall i går som var litt dårligere enn forventningene på bunnlinjen, men som forventet på drift. Kontraktsseismikk viste litt skuffende marginer, hvilket ble oppveiet av gode multiklient marginer. Den litt skuffende bunnlinjen skyldes høyere skattesats enn forventet, skriver DnB NOR Markets i sin morgenkommentar.

DnB NOR Markets reduserer estimatene for 2006-2008 på grunn av reduserte forventninger til marginer og økt skattesats. De opprettholder kjøpsanbefalingen med kursmål 380 kroner.

Vinnerne
Oppturen i Yara fortsetter. Selskapet leverte knallsterke tall for en liten stund tilbake og siden da steget rundt 18 prosent. Fredag starter kunstgjødselselskapet med en oppgang på 2,45 prosent til 94 kroner.

APL topper vinnerlisten med en oppgang på 4,81 prosent, og får følge av Hardanger Sunnhordalandske som blir løftet 4,72 prosent. Omsetningen i de to aksjene er svært lav og oppgangen må kunne tilskrives det.

Det nylig utskilte Petrojarl stiger 3,80 prosent til 41 kroner etter gårsdagens skuffende resultat.

Taperne
På toppen av taperlisten finner vi Kitron. Aksjen faller 4,45 prosent til 3,65 kroner. Flyselskapet Norwegian er ned 3,75 prosent til 89,75 kroner. Dyr oljepris gir høye drivstoffkostnader for Bjørn Kjos og Norwegian.

Odim følger etter med en tilbakegang på 3,30 kroner.

Gårsdagens suverene vinner Int. Gold Exploration faller 2,50 prosent fredag morgen. Torsdag fikk investorene i gull- og gruveselskapet en etterlengtet oppgang. En analyse fra meglerhuset CAR der de hevet kursmålet til 8,50 kroner bidro til å sende aksjekursen i selskapet opp over 20 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere