Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Den islandske «The Lulla Doll» får barn til å sovne

SUKSESS FOR ISLANDSK GRÜNDERKVINNE: Foreldre betaler tusenvis av kroner for at den lille skal få sove trygt.
SUKSESS FOR ISLANDSK GRÜNDERKVINNE: Foreldre betaler tusenvis av kroner for at den lille skal få sove trygt. Foto: roro.is
Redningen for trøtte foreldre, men prisen er skyhøy.

Den islandske dukken «The Lulla Doll» skal angivelig få barnet til å sovne raskere, og sove bedre. Men akkurat nå får du ikke tak i den. Dukken er utsolgt verden over, men den selges brukt på nett. Til en langt høyere pris.

«Lulla» koster opprinnelig rundt 630 kroner, men på nett selges den nå brukt til over 3000 kroner.

Det er den islandske psykologen og entreprenøren Eyrún Eggertsdóttir som står bak dukken og firmaet RóRó. Hun har utviklet dukken sammen med sykepleiere og lege. Dukken ble også testet ut på sykehuset hos for tidlig fødte babyer. De fikk med seg «Lulla» hjem, og ble bedt om å komme med tilbakemelding etter en tid når det gjaldt barnets søvn.

The Lulla Doll er laget med tanke om at barn sover bedre og lenger med lukten og lyden av foreldrene.

«Lulla» er laget slik at den gir fra seg hjertelyd og pust, noe som gir barnet en følelse av at det ikke sover alene. Pusten og hjertelyden er spilt inn fra en firebarnsmor, som også er yogalærer. Den kan også absorbere lukten av foreldrene hvis mor og far gnir den inntil huden før de gir den til barnet. «Lulla» får derfor angivelig barnet til å sovne lettere og lenger, i og med at de føler seg tryggere.

- Da jeg startet denne reisen, ville jeg lage et produkt som barnet kunne ha med seg når foreldrene ikke var til stede, sier Eggertsdóttir til Iceland Monitor.

I september 2015 ble de 5000 første dukkene lansert, i desember var de solgt ut. I juli i år laget firmaet derfor 30.000 nye dukker. De er allerede revet bort fra lageret. Disse dukkene kom ikke engang ut i butikkhyllene før de ble utsolgt, opplyser gründeren.

I oktober vil det komme nye Lulla-dukker, og folk er allerede i gang med å legge inn bestillinger på firmaets nettside.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!