*Nettavisen* Økonomi.

Den kostet 19 millioner, men den mangler noe vesentlig

Friidrettsbanen ved Terningen Arena skulle vært 400 meter. En kontrollmåling viser at den er sju meter for kort.

Friidrettsbanen ved Terningen Arena skulle vært 400 meter. En kontrollmåling viser at den er sju meter for kort. Foto: Jan Morten Frengstad (Østlendingen)

Etter en kontrollmåling viser det seg at friidrettsbanen på uteanlegget ved Terningen Arena er for kort.

(ELVERUM) Østlendingen: Elverum kommune har mottatt en avviksmelding fra totalentreprenøren, Bane og Entreprenørservice AS, for uteanlegget på Terningen Arena.

- Det viser seg, etter en kontrollmåling, at banen er bygget for kort i forhold til beskrivelse og tegning, sier Heidi Erikstad, prosjektleder i eiendomsstaben i Elverum Kommune til Østlendingen.

Det 19,1 million kroner dyre friidrettsanlegget skulle ha stått ferdig forrige uke, men grunnet noen tilleggsbestillinger som vanningsanlegg og lysstyring er endelig ferdigstillelse utsatt.

Nå må også banelengden justeres.

Langsidene er for korte

Friidrettsbanen skal i utgangspunktet måle 400 meter. Ifølge Erikstad er det langsidene som er for korte og dermed er banen nå kun 393 meter. Det gir et avvik fra opprinnelig lengde på sju meter.

– Hva er årsaken til at dette har skjedd?

– Det er usikkert hva som er årsaken til avviket, men det antas at det kan være feil på oppmålingsutstyret som entreprenøren har benyttet. Banen ble kontrollmålt i forkant av at dekket ble lagt og da var alt som det skulle. Hva som gjør at den er for kort er usikkert. Dette er uheldig, men feil som kan skje, sier Erikstad til Østlendingen.

Det er entreprenøren som er ansvarlig for å rette opp i avviket. Planen er at arbeidet skal starte neste uke.

– Vi skal ha et møte med entreprenøren og så starter de arbeidet med utbedringen allerede førstkommende uke, forteller Erikstad.

– Når kan banen forventes å være ferdig etter utbedringen?

Avhengig av vær for å bli ferdig

– Det er for tidlig å være helt sikker på hvor lang tid dette vil ta. Arbeidet som skal gjøres er væravhengig, sier Erikstad til Østlendingen.

– Betyr dette noe økonomisk for Elverum Kommune?

– Feilen har ingen økonomisk konsekvens for kommunen. Entreprenøren er ansvarlig, også for kostnadene med utbedringen. Jeg har ikke oversikt over hvor mye det dreier seg om.

Den offisielle åpningen av friidrettsanlegget blir til våren igjen, noe som er planlagt uavhengig av denne feilen.

Entreprenøren har lagt seg flat

- Vi har lagt oss flate overfor Elverum kommune, sier daglig leder Jo Pedersen i Bane og Entrepenørservice AS til Østlendingen.

Drammen-firmaet - som har drevet innen idrettsanleggbransjen siden 2006 - forklarer feilen som ble gjort slik:

- Vi bruker gps-utstyr til oppmåling. Det er her det har skjedd en feil, slik at banen fikk feil lengde. Dette ble avdekket under vår kvalitetssikring sier han.

Les flere saker hos Østlendingen.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.