NA24.no

Den nye gullkongen

Foto: SCANPIX/EPA/KATHY WILLENS
Verdens nest rikeste mann er på skikkelig shoppingtur.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Multimilliardæren Warren Buffetts investeringsselskap Berkshire Hathaway har annonsert at de skal kjøpe opp to av verdens ledende smykkefabrikanter, ifølge CNNMoney.com.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapene som Buffett sikler på er Bel-Oro International Inc. og Aurafin LLC, og planen er å slå de sammen til det nye selskapet Richline Group. Ifølge Berkshire vil det nye selskapet bli USAs største smykkeleverandør. Kjøpesummen er ikke oppgitt.

Buffett er for tiden forøvrig på jakt etter en arvtaker. Les mer: Vil gi bort milliarder

I dag generer de to smykkeselskapene over tre milliarder kroner årlig med sine 1.800 ansatte på verdensbasis. Sammenslått vil de bli en bauta med en andel på seks prosent av verdens gullsmykkemarked.

- De har gjort en bemerkelsesverdig jobb med å bygge opp Ble-Oro fra starten til å bli en leder i industrien. Og det beste er ikke kommet, sier Warren Buffett, ifølge CNNMoney.com.

Fra før eier Berkshire Hathaway flere smykkeprodusenter og flere av disse kjøper allerede gullsmykker fra enten Bel-Oro eller Aurafin.

Foruten smykkeselskaper eier Berkshire Hathaway selskaper innen forsikring, konfeksjon, møbler, tog, godteributikker, restauranter, naturgass, privatfly og har store eiendeler innen giganter som Coca-Cola, Anheuser-Busch Cos. og Wells Fargo & Co.

Warren Buffett er også blant verdens mest gavmilde. Les mer her: - Bruk pengene mine raskt

Siden Buffett ikke har splittet aksjene, noe de aller fleste selskaper gjør, er kursen på en A-aksje nå kommet opp i hele 108.351 dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere