*Nettavisen* Økonomi.

Denne damen er ikke i live

Du vil knapt tro hva det er som skjer her.

22.05.12 21:32

En amerikansk mann gikk lenger enn de aller fleste da han iført enorme solbriller, parykk og kvinneklær i seks år hevet trygden til hans avdøde mor.

Saken gjengis av flere amerikanske og internasjonale medier, blant annet Huffington Post.

For å bevise at moren var i live forfalsket Thomas Parkin morens dødsattest.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

I tillegg møtte han opp på biltilsynet forkledd som mora og ville fornye sertifikatet. Slik holdt han moren “i live” i hele seks år og hevet totalt 44.000 dollar i trygd (cirka 260.000 kroner).

Under et intervju med motpartens etterforskere stilte Parkin med morens klær, lebestift, negler med manikyr og en skjult oksygentank som han pustet gjennom.

Ble dømt til minst 13 år
Den bisarre saken fikk sitt endelikt da mannen, Thomas Parkin, mandag ble dømt til minst 13 år bak murene.

Parkin ble dømt straffeskyldig 3. mai, men fikk altså mandag endelig straffeutmåling.

51-åringen hevdet i sitt forsvar at han aldri hadde gjort noen noe vondt eller stjålet penger for egen vinning.

Ville beholde millionboligen
Svindelen begynte kort tid etter at moren Irene Prusik døde i 2003 73 år gammel. Parkin klarte å jukse med morens dødsattest og ikledde seg deretter morens klær for å heve trygden hennes som om ingenting var hendt.

Et av Parkins mål var å fortsatt kunne bo i morens hus i Park Slope verdt over 12 millioner kroner (2,2 millioner dollar).

Parkin hadde arvet huset, men var, selv med morens trygd, ute av stand til å betale lånet som fremdeles sto på boligen. Boligen ble dermed tvangssolgt året etter morens død.

I morens navn saksøkte han den nye eieren med beskyldninger om boligsvindel og at tvangssalget var ulovlig siden hun (Parkin) fremdeles var i live.

Avslørt av foto fra kirkegård
Det var rettssaken om boligen som til slutt avslørte Parkin. Begge parter beskyldte hverandre for svindel, og det var først etter et møte med Parkins familie at sannheten kom frem via et foto av morens gravstein fra den lokale kirkegården.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.