*Nettavisen* Økonomi.

Denne flyplassen bør du holde deg unna

Foto: Scanpix (Scanpix)

Om du vil fram i tide.

Om du vil komme fram i tide bør du holde deg langt unna kinesiske flyplasser. Ifølge Flightstats er nemlig disse dårligst i klassen når det gjelder punktlighet på avganger og ankomster, og det er Beijing Capital International Airport som havner på bunnen av listen.

I juni var det kun 18,3 prosent av flyene som kom seg av gårde i tide, mens omkring 42 prosent av avgangene fra Beijing var forsinket med 45 minutter eller lenger. Dette melder CNN.

- Ingen av Kinas provinsielle flyplasser undersøkt av FlightStats, inkludert Guangzhou, Kunming, Nanjing, Chengdu, Changsha og Urumqi klarte å få halvparten av sine flyginger i tide, skriver South China Morning Post.

Bedre står det da til med Oslo Lufthavn, skal vi tro rapporten fra FilghtStats. I juni var nemlig hovedflyplassen utenfor Oslo den femte mest punktlige flyplassen i Europa. Hele 81,67 prosent av flyavgangene og ankomstene var i tide.

De beste i klassen i Europa er Amsterdam og Munich som hadde henholdsvis 83,52 og 83,53 prosent punktlighet på sine flyplasser. Den med dårligst punktlighet i Europa er Istanbul, hvor kun 38,02 prosent av avgangene og adkomstene var i tide.

Norwegian mest punktlig
Også hvilke flyselskaper som er mest punktlig kommer frem i undersøkelsen, og her er Norwegian den mest punktlige blant de norske selskapene.

I juni hadde Norwegian en punktlighet på 90,77 prosent, og med dette havner flyselskapet på en sjette plass blant de Europeiske flyselskapene.

Widerøe hadde 90,06 prosent punktlighet i juni, mens SAS hadde en punktlighet på 85,30 prosent og havner dermed atskillig lengre ned på listen.

Tokyo på topp
Av store internasjonale flyplasser er det Tokyo som troner på toppen når det gjelder punktlighet.

Handea-flyplassen i Tokyo er en av verdens travleste flyplasser, men maktet allikevel å ha en punktlighet på 95,04 prosent i juni.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag