NA24.no

Denne kokken knuser Hellstrøm

Foto: TVNorge
Sist oppdatert:
Nådeløse seertall for kjendiskokken.

Mesterkokk Eyvind Hellstrøm fikk en skikkelig tøff start på uken. TV3-programmet «Hellstrøm inviterer» ble sett av kun 51.000 nordmenn mandag kveld.

– Programmet burde ha hatt 100.000 seere. Dette holder ikke, dessverre, sier Thomas Norman, TV-ekspert i mediebyrået MEC til Nettavisen NA24.

I mandagens sending hadde Hellstrøm invitert Marte Stokstad. Hun serverte sin egen «kylling chop suey». Hele forrige uke hadde «Hellstrøm inviterer» 68.000 seer i snitt .

Tøff konkurranse

– Hva er det Hellstrøm gjør feil?

– Dette er ikke Hellstrøm sin feil. TV3 er ikke i like stor grad som tidligere en kanal man «svitsjer» innom. Selv gode programmer på TV3 har nå en tyngre jobb, sier Norman.

Har du et medietips – kontakt NA24 Propaganda

Det er ingen tvil om at konkurransen er tøff for mesterkokken. TVNorge sender «4-stjerners middag» samtidig som Hellstrøm-programmet. Til sammenligning hadde programmet 170.000 seere. Mandag var Hilde Skovdahl, bedre kjent som «Charter-Hilde», som var vert i TVNorges-programmet.

– Nesten 80 prosent av seerne til «Hellstrøm inviterer» er mellom 20–60 år. Det er kommersielt riktig, men de er uansett for få, fortsetter Norman.

TV3 halvert i to

Selv om TV-tallene ikke er lystig lesning tror ikke ekspertene at programmet vil bli tatt av luften med det første.

(Saken fortsetter under bildet.)

– Vil programmet fortsette nedgangen?

– Det ser ut til at programmet havner på dette nivået, men det blir vanskelig å løfte det, sier TV-sjef Morten Wiberg i Carat til Nettavisen NA24.

Tall fra 1992 og fram til i dag viser at TV3 nå har tidenes laveste oppslutning. Siden toppåret 1999 er kanalen blitt halvert.

Les mer:TV3 kuttet i to – krisetall for kanalen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere