*Nettavisen* Økonomi.

Denne kokken knuser Hellstrøm

Foto: TVNorge

Nådeløse seertall for kjendiskokken.

06.02.13 09:17

Mesterkokk Eyvind Hellstrøm fikk en skikkelig tøff start på uken. TV3-programmet «Hellstrøm inviterer» ble sett av kun 51.000 nordmenn mandag kveld.

– Programmet burde ha hatt 100.000 seere. Dette holder ikke, dessverre, sier Thomas Norman, TV-ekspert i mediebyrået MEC til Nettavisen NA24.

I mandagens sending hadde Hellstrøm invitert Marte Stokstad. Hun serverte sin egen «kylling chop suey». Hele forrige uke hadde «Hellstrøm inviterer» 68.000 seer i snitt .

Tøff konkurranse

– Hva er det Hellstrøm gjør feil?

– Dette er ikke Hellstrøm sin feil. TV3 er ikke i like stor grad som tidligere en kanal man «svitsjer» innom. Selv gode programmer på TV3 har nå en tyngre jobb, sier Norman.

Har du et medietips – kontakt NA24 Propaganda

Det er ingen tvil om at konkurransen er tøff for mesterkokken. TVNorge sender «4-stjerners middag» samtidig som Hellstrøm-programmet. Til sammenligning hadde programmet 170.000 seere. Mandag var Hilde Skovdahl, bedre kjent som «Charter-Hilde», som var vert i TVNorges-programmet.

– Nesten 80 prosent av seerne til «Hellstrøm inviterer» er mellom 20–60 år. Det er kommersielt riktig, men de er uansett for få, fortsetter Norman.

TV3 halvert i to

Selv om TV-tallene ikke er lystig lesning tror ikke ekspertene at programmet vil bli tatt av luften med det første.

(Saken fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tv3

– Vil programmet fortsette nedgangen?

– Det ser ut til at programmet havner på dette nivået, men det blir vanskelig å løfte det, sier TV-sjef Morten Wiberg i Carat til Nettavisen NA24.

Tall fra 1992 og fram til i dag viser at TV3 nå har tidenes laveste oppslutning. Siden toppåret 1999 er kanalen blitt halvert.

Les mer:TV3 kuttet i to – krisetall for kanalen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.