*Nettavisen* Økonomi.

Denne koster under én million

Foto: (Finn.no)

Mye hyttesnacks å velge i for deg med skrinn lommebok. Se bilder.

29.11.11 12:28

Når temperaturene synker og snøen laver ned, får du igjen lyst på hytte på fjellet. Akkurat som ifjor.

SE BILDEKARUSELL NEDERST I SAKEN

Det finnes plenty av muligheter for deg som ikke har råd til å betale flere millioner.

SELGE HYTTA? Finn megler

For tiden ligger det 430 hytter til salgs på fjellet på Finn.no til priser på én million kroner eller under.

Mange av disse er tradisjonelle norske fjellhytter - fine og se på, og med god beliggenhet.

Må kutte noe
Men noe må du vel gi slipp på når prisen er så lav? Jada, selvfølgelig. Hva du må klare deg uten, finner du ved å se på de tre viktigste kriteriene for prisen på en eiendom: Størrelse, standard og beliggenhet.

Mange av de nye hyttene som bygges idag er på 80 kvadratmeter eller mer. Folk med tykk lommebok bygger gjerne 150 kvadratmeter også. Fjellhyttene vi har sett på er mindre - gjerne 40-70 kvaratmeter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Finn.no)

Videre må du regne med å gi avkall på en del komfort. Det er ikke vannklosett, og ofte sparsomt med dusjfasiliteter. Varmt vann må du noen ganger koke selv. Mange av hyttene har ikke strøm. Men solcellepaneler kan fungere bra.

Trad-hytter
Endelig har vi dette med beliggenhet. Her kommer det faktisk an på hva du er ute etter. Er du ikke spesielt interessert i å stå slalom, spiller det liten rolle at hyttene ligger langt fra de større skistedene. Det er ofte glimrende turterreng rett utenfor hyttedøra, med upåklagelig utsikt.

Blant de mest sette annonsene på Finn.no i november finner vi flere av de tradisjonelle norske fjellhyttene i lave prisklasser.

Etter finankrisen har hyttemarkedet tatt seg opp. Men tilbudet av fjellhytter har økt, og det er sjelden snakk om heftige budrunder. Mange av hyttene har ligget en stund, og prisene på noen av dem er redusert.

Oppland på topp
Flest hytter finner vi i de tradisjonelle hytteområdene i Oppland fylke: Valdres med Beitostølen samt Lillehammer-traktene. Her er det 88 fjellhytter til salgs under millionen. Nest størst er Hedmark fylke med populære områder som Trysil, Rena og Sjusjøen. Her er det 74 slike hytter til salgs.

Buskerud med Geilo, Hemsedal, Gol, Ål, Nesbyen og Nore og Uvdal har 64 fjellhytter under millionen.

Se de attraktive fjellhyttene her:

4746

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.