*Nettavisen* Økonomi.

Denne mannen har mistet 2,9 milliarder kroner

Mark Karpeles søker nå om konkursbeskyttelse for sitt selskap MtGox. Her på fredagens pressekonferanse i Tokyo. Foto: Kyodo (Reuters)

Selskapet kommer med meldingen om at ting var verre enn alle fryktet.

28.02.14 15:15

Det har hele denne uken vært spekulert i om Bitcoin-børsen MtGox skal ha blitt frastjålet nær 750.000 bitcoins, etter at selskapets nettsted plutselig forsvant og et strategidokument ble lekket på nett.

Nå viser det seg at situasjonen for selskapet er enda verre enn det som det har blitt spekulert i. Ifølge Wall Street Journal har selskapet nå søkt om konkursbeskyttelse, og i den forbindelse melder selskapet om at tapet er enda større enn tidligere antatt.

De 744.000 bitcoins som tidligere har blitt rapportert, er kun snakk om bitcoins tilhørende kunder.

I tillegg har de tapt nær 100.000 av egne bitcoins.

Totalt er selskapets bitcoin-beholdning tappet for rundt 850.000 bitcoins - rundt 470 millioner dollar etter dagens kurs - 2,9 milliarder kroner.

Ifølge selskapet sitter de med 63,9 millioner dollar i direkte gjeld og 37,7 millioner dollar i eiendeler. Tallene er formentlig eksklusiv verdien av tapte bitcoins.

Det skal være totalt 127.000 kreditorer.

Utover dette er det veldig lite som er kjent om søknaden om konkursbeskyttelse, som nå er akseptert av retten i Tokyo.

MtGox-sjef Mark Karpelès møtte journalister etter rettsmøtet.

- Det var noen svakheter i systemet, og bitcoins har forsvunnet. Jeg beklager for å ha skapt problemer, sa Karpelès ifølge Wall Street Journal.

Konkursbeskyttelse betyr i praksis at selskapet forsøker å restrukturere seg, men etter å ha blitt tappet for 850.000 bitcoins over flere år, er det mange som mener at selskapets rykte er fullstendig knust.

- Det er skuffende de skjulte så mye over så lang tid. Jeg håper de kommer til å bli en fullt ut fungerende børs igjen, men deres rykte er så skadet at jeg ikke tror det er mulig, sier Jonathan Waller, som hadde 211 bitcoins stående hos MtGox, til WSJ.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.