NA24.no

Denne mobilen koster 300.000 kroner

Foto: Reuters/Scanpix
Sist oppdatert:
Men du kan ikke bruke internett, spille, ta bilder eller bruke den som GPS.

Den danske forhandleren Æsir har kommet med sin første mobiltelefon, men det er tvilsomt at andre mobilaktører har mye å frykte.

Med sin modell, Æ+Y, sikter Æsir seg inn på de ultrarike. Mobilen er laget av 18-karat gull og koster hele 57.400 dollar - drøyt 320.000 norske kroner.

-Mobilen er laget av rustfritt stål, men vi har også modeller som er laget av gull. Æ+Y er en ny innfallsvinkel til mobiltelefonene og er designet av Yves Behar, skriver Hannah Cox i Æsir, i en mail til NA24.

Det tok tre år å utvikle telefonen, men den har ikke mange ekstrafunksjoner. Man kan ikke bruke e-post, spille, ta bilder eller bruke GPS-navigering. Æsir sikter seg inn på å selge telefonen til moteeliten i Moskva.

- Moskva har blitt en blomstrende samtidsby. Før hadde folk der bare penger, men nå har de stil i tillegg. Deres utgifter er mer intellektuelle og sofistikerte, sier gründer Thomas Jensen, ifølge Reuters.

Æsir kommer til å utvikle en ny mobiltelefon hver 18. måned. De vil ikke produsere mer enn 5000 av modellen. Firmaet er stolte over hva de har fått til.

- Utfordringen var å utvikle noe som er nytt innenfor mobilindustrien - noe brukerne kan nyte i mange år som kommer og noe som får folk til tenke annerledes på mobiltelefoner. Æ+Y imøtekommer den utfordringen og vi er alle ekstremt fornøyd med resultatet, sier Thomas Jensen i en pressemelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere