Denne rønna gikk to millioner over takst

Foto: Morten Ø. Karlsen (Mediehuset Nettavisen) (Mediehuset Nettavisen)

Opppussingsobjektet fra 1950 ble solgt for over sju millioner.

22.06.11 21:28

Dette huset som ligger på Eiksmarka i Bærum har store oppgraderingsbehov. Huset var taksert til 5,1 millioner, og ble til slutt solgt for 7,1 millioner, skriver Budstikka.

- Hvis det hadde vært meg som var kjøper, hadde jeg først revet huset og bygget det opp på nytt. Men det er fordi jeg selv har bodd i et oppussingsobjekt og vet hvordan det er, forteller eiendomsmegleren som solgte huset, Cecilie Engh i Aktiv eiendom til Nettavisen.

Og legger til:

- Huset har en gammel standard, og alt utenom taket må renoveres.

«Manglende vedlikehold»
I prospektet sto det blant annet dette om huset:

«Boligen bærer preg av manglende vedlikehold den senere tid. Det er gjennomgående behov for oppgradering og full oppussing må påregnes. Begge bad og kjøkken er utidsmessig og slitt.»

Populært område
Megleren forteller at det har blitt veldig populært å kjøpe hus på Eiksmarka, og mener det er grunnen til at huset gikk så mye over takst.

- Huset ligger innenfor en sirkel hvor du har gåavstand til alt, barnehager, skole, butikker og t-bane hvor du betaler Oslotakst for billetten, sier hun videre.

Mange på visning
Engh forteller om en hektisk budrunde. Og for dem som kom ti minutter etter at visningen startet, var det ikke igjen nok prospekter.

- Til visningen hadde jeg trykket opp 70–80 prospekter, og de som kom litt sent fikk ingen, fordi det ikke var noen igjen. Det var nok 150 stykker innom å så på huset.

I alt syv stykker kastet seg inn i budkrigen.

- Huset ble solgt dagen etter visning. Det var syv budgivere, og to stykker som slåss mot slutten. Og kjøperen er veldig fornøyd, avslutter hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.