*Nettavisen* Økonomi.

Denne solgte for 9,5 millioner på et halvår. Nå har mannen bak nye dingser på lur

SELGER GODT: Slik ser Hackit ut.

SELGER GODT: Slik ser Hackit ut. Foto: Foto: PCG Bergen

I år lanserer han to nye dippedutter som løse to av livets små problemer.

(BA.NO): – Hvor gammel jeg er? Jeg er 43 år, men jeg er 46 år hvis jeg regner med det halve året i Baku, sier Vegard Ertvaag i Hackit Norge AS til BA.

Han har funnet sin plass i 450.000 kjøkkenskuffer med hakkeredskapet Hackit. Det har kostet mange lange dager og sene netter.

Nå disser han lett i hengestolen på terrassen hjemme i Lurevegen på Seim i Lindås.

– Vi har fått bedre systemer. Produksjon og distribusjon flyter lettere. Jeg har fått litt bedre tid, sier han.

Bergen - Sverige - Seim

På lokalbutikken på Seim selges Hackit-er som er produsert i Bergen, fraktet til Norgesgruppen sitt lager i Sverige og så fraktet til Spar-butikken noen hundre meter fra eneboligen til Ertvaag.

Det var i dette huset det hele startet, på et hjemmekontor med fikse idéer fra gulv til tak.

Han hadde jobb i undervannsbransjen og brukte all fritid på utviklingen av Hackit, en plastdings som skal sørge for perfekt hakket kjøttdeig til en av folkets lørdagsfavoritter, pizza.

Nå jobber Ertvaag med Hackit og utviklingen av nye produkter på heltid. Den faste jobben sa han opp, og han sluttet egentlig i november i fjor, men han ble leid inn igjen for å være med å ferdigstille et bygg i Baku i Aserbajdsjan.

Det tok seks måneder.

Klikk på bildet for å forstørre.

NESTE DINGS KLAR: Vegard Ertvaag vil foreløpig ikke si hva det er.

- Kom bakpå med regnskapet

– Det var stridt. Det verste var at jeg kom helt bakpå med regnskap og papirarbeid. Jeg hadde med meg papirbunker nedover som jeg satt med utover nettene i Baku. Det var, det var... nei, huff, sier han og svelger tungt.

– På de seks månedene i Baku ble jeg to-tre år eldre. Nå har jeg fått meg regnskapsfører, smiler Hackit-mannen, som denne sommeren tok ut sin første lønning fra Hackit Norway AS.

– Var du fornøyd med utbetalingen?

– Ja. Hehe. Størrelsen på den hadde jeg jo bestemt selv.

Omsatte for 9,5 millioner i år

Hackit Norway AS har leveringsavtale med danske Brix Design AS, som har distribusjonsavtaler i Europa, Asia, Sør-Afrika, Brasil og Nord-Amerika.

I USA snuser en stor kjede på Hackit.

I Portugal er Ertvaag og samarbeidspartnerne Erling Sundal og Hans Kotthaus i ferd med å etablere selskapet Hackit Iberia, som skal levere hakker i Portugal, Spania og trolig Italia.

Butikken går så det suser.

– Vi har akkurat passert fjorårets omsetningstall. I fjor omsatte vi for 9,5 millioner kroner, sier Ertvaag.

Nye dingser på kjøkkenbenken

Han har allerede neste kjøkkendings klar, men vil ikke vise den frem før patentregistreringen er i orden.

– Vi håper å få den på markedet i år. Først skal vi vise den frem for en stor, norsk kjede.

– Er det noe som kan brukes til en populær, norsk lørdagsrett? Pizza? Taco? Lasagne?

– Jaaa... Jeg vil ikke si så mye mer. Men det er noe som mange vil ha nytte av på kjøkkenet. En dings som løser et lite problem.

Da har han mer lyst til å fortelle om et annet produkt han skal lansere i Norge i høst. Også det er en kjøkkendings.

– Det er en anordning som gjør at du kan vaske oppvaskkluten i oppvaskmaskinen! sier ha triumferende.

Vaskedingsen er ikke Ertvaags egen oppfinnelse. Det er en lur nederlender som står bak produktet.

– Han er en gründer, litt som meg selv, med en liten bedrift. Han tok kontakt og spurte om jeg kunne tenke meg å distribuere produktet hans Norge, og det sa jeg ja til.

Vaskedingsen skal selvfølgelig hete Washit.

– Den kommer med spesielle duker som er veldig gode. I motsetning til Hackit som det gjerne tar lang tid før du bytter ut, er kluter noe som folk vil bytte ut ganske ofte, sier han.

– Er det kjøkkendingser du skal drive med fremover?

– Ja. Og det begynner å bli seriøst, og det gjelder å ikke gjøre tabber. Nå er det dette jeg lever av. Du tuller ikke med levebrødet, sier Ertvaag.

Les flere saker i Bergensavisen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.