NA24.no

Denne stien er ulovlig

(Instagram)
Men mange risikerer livet for å bestige «Trappen til Himmelen».

Hawaii er kjent for sine vakre turstier, og blant utvalget finnes det noe for enhver smak.

Uansett om du er ute etter vakker utsikt, en hard treningsøkt eller et sted å beskue solnedgangen vil du finne noe for din smak.

En fottur skiller seg imidlertid ut fra de andre.

Haiku trappene på Ohau, også kjent som «Trappen til Himmelen», er nemlig ulovlig å forsere og en vakt vokter dens port store deler av dagen.

De 3922 trappetrinnene er å finne på den frodige fjellkjeden Koolau, og leder turgåere opp til den vakre utsikten på toppen av Puu Keahiakahoe.

- Må være forsikret
Trappen ble bygd under den andre verdenskrig. Den ledet da til en radioantenne på den 850 meter høye toppen, og var opprinnelig av tre.

På 50-tallet ble trappen erstattet med ståltrinn da kystvakten opprettet en navigasjonsstasjon der oppe. Navigasjonssenteret har vært stengt siden 1987.

Det er Honolulus styre for vanntilførsel som bestemmer over turstien, og det er også de som har plassert en vakt ved dens inngang.

Vakten sørger for at alle som ønsker å forsere trappen signerer et dokument som fratar dem for alt ansvar ved eventuelle ulykker som forekommer på vandringen.

Ifølge The Huffington Post må et forsikringsbevis, som viser at man er forsikret med 1 millioner dollar, også fremlegges før man får lov til å gå den berømte fotturen.

Ulovlig klatring
I 2003 ble 875.000 dollar brukt for å reparere trappen, men fortsatt er det ulovlig å vandre på stien.

Det strenge reglementet har imidlertid ikke stoppet turgåere fra å forsere trappen, og dens farer. Mange av dem foreviger også øyeblikket og deler av seg på Instagram.

SE BILDER HER:

The Huffington Post, Wikipedia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere