*Nettavisen* Økonomi.

Denne stillingsutlysningen vekker reaksjoner Norge rundt

VEKKER LATTER: Med stillingsbrøker som 15,7 og 13,1 prosent, vekker stillingsannonsen fra Balsfjord kommune latter i sosiale medier. Men den spesielle utlysningen har sin forklaring.

- Det er jo helt sprøtt!

26.05.15 08:33

(iJobb.no): I en og samme utlysning søker Balsfjord kommune etter 20 deltidsansatte til Balsfjord bo- og servicesenter. Det vekker reaksjoner i sosiale medier.

Stillingene har nemlig en stillingsbrøk på mellom 11 og 50 prosent, med et flertall på 11,12 og 13 prosent.

Ijobb omtalte for første gang annonsen før helga. Siden den gang har den fått en rekke delinger i sosiale medier.

«Balsfjord. Drømmestedet for dyktige helsefagarbeidere...og matematikere», skriver Joachim Kleiven på Twitter. Brukeren «selvsagt» skriver «Balsfjord for fremtida!!», Pål Jensen slår fast at «Balsfjord kommune har oppskriften for rekruttering av menn til helsefagene», mens Trine Kleiven kaller det hele for « helt sprøtt».

- Er mer i humør for 13,43%

I kommentarene diskuteres også de noe spesielle brøkene.

- Ser de søker en 15,7 prosent stilling. Er ute etter 15,4 prosent selv. Mulig å kutte den litt? spør Marius Dahl.

- Jeg så på den til 13,15%, men var mer i humør for 13,43%. Kanskje vi kan bytte litt internt, svarer Joachim Kleiven.

Men de tillitsvalgte har faktisk akseptert ordningen, som gjøres for å få turnusene i kommunen til å gå opp.

- Det har vært noen reaksjoner på den annonsen. Jeg skjønner jo at det ser rart ut, men det er en grunn til at det er gjort slik, sier tillitsvalgt ved enheten, Oddgeir Larsen i Fagforbundet, til iJobb.no.

Rester igjen

Årsaken er ifølge Larsen at mange ansatte har fått tilbud om å gå opp i stilling med en ekstra helg. Når de har takket nei, blir det "reststillinger".

- Vi jobber for å få folk opp i stilling, og de fleste ønsker jo det, men de vil ikke la det gå utover helgene. Da blir det reststillinger, for skal drifta gå rundt, er det behov for folk på jobb i helgene også, sier Larsen.

Han sier det har vært gjort et godt arbeid med å få folk opp i stilling, og at mange også har takket ja. De fleste ønsker imidlertid heller å jobbe mer i ukedagene, fremfor flere helger.

- Å opprette småstillinger er den enkleste måten å løse det på. Vi håper bare at det er noen som søker, for det er en fin måte å rekruttere folk inn på, sier Larsen.

Rekrutterer

Enhetsleder Gunda Johansen ved Balsfjord bo- og servicesenter bekrefter det Larsen forklarer.

- Før man valgte å ta ut arbeidstidforkorting i form av redusert helgebelastning i 1989, var dette aldri et problem. Da jobbet folk i turnus annenhver helg, sier Johansen.

I 2015 er ikke annenhver helg en akseptabel belastning for den enkelte. Dermed blir løningen små stillingsbrøker.

- Skal de ansatte få en levelig helgebelastning, så blir det sånn. Vi prøver å se positivt på det, ved at vi får rekruttert helsearbeidere og sykepleiere under utdanning til helgevaktene, sier Johansen.

Vil øke brøken

Larsen sier Fagforbundets mål er at de ansatte skal ha 100 prosent stilling, med jobb hver tredje helg. Dette ønsker også ledelsen.

- Jeg kunne godt hatt en haug med folk i 75 prosent stilling her, og ingen småstillinger, men vi bestreber oss på at flest mulig skal jobbe 100 prosent - da blir dette konsekvensen, sier Johansen.

- Mengden kommer altså an på hvor mye vi øker de øvrige stillingene. Å legge opp turnuser kan sies å være egen vitenskap, legger hun til.

Mange samtidig

Hun sier at ledelsen og fagforbundet har kommet til enighet om løsningen. Årsaken til at utlysningen har fått et slikt volum, er timingen.

- Vi har vært litt sen på avtrekkeren når vi har lyst ut, derfor kommer det mange på en gang. Det beror på at ungdommen som har jobbet hos oss er i bevegelse på denne tiden av året. De flytter for å ta utdannelse eller jobbe andre steder, sier hun.

Med unntak av en kjøkkenassistent, er samtlige av de utlyste stillingene helsefagarbeidere/assistenter. Stillingene har søknadsfrist 29. mai.

Les flere saker fra iJobb.no her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag