NA24.no

Derfor ble det brudd

Sist oppdatert:
LO-leder beskylder NHO-leder for å fraskrive seg ansvar og ikke vise noen vilje.

- Han prøver å fraskrive seg ethvert ansvar for AFP, og det går jo ikke, sier LO-leder Roar Flåthen om NHO-leder Finn Bergesen jr.

NA24 - din næringslivsavis

Klokken ni i dag møttes Flåthen og Bergesen i NHOs lokaler på Majorstuen. Flåthen meldte brudd i tarifforhandlingene mellom LO og NHO.

Les også: Brudd mellom LO og NHO

- Stor avstand
- Det skyldes AFP og økonomien. Når vi bryter i forhandlingen betyr det at avstanden mellom partene er stor. Men vi vil gå inn i meklingen med utgangspunkt om at det er mulig å komme til en løsning, sa Flåthen.

Økonomien handler både om generelle tillegg og lavlønnstillegg. Men ifølge Flåthen nekter Bergesen å ta ansvar om noen AFP-ordning.

- Vi har fra begynnelsen sagt at dette er et vanskelig oppgjør. Bruddet kommer ikke som noen overraskelse. Men vi hadde håpet at vi kunne jobbe lenger før LO konstaterte brudd, sa Finn Bergesen jr.

- Viser ikke vilje
Forhandlingene startet onsdag 5. mars og partene har ikke klart å komme til noen enighet om de store og vanskelige spørsmålene.

- Vi startet forrige onsdag, vi har en god uke bak oss. Det går en grense for hvor lang tid vi vil bruke på forhandlinger når de ikke viser noen vilje, sa Flåthen.

Det som skjer videre nå er at riksmeklingsmann Svein Longva varsles om bruddet, pluss at det blir meldt plassoppsigelse for 200.000 LO-medlemmer i privat sektor.

- Kontakt med regjeringen
Dessuten er det ventet at regjeringen må komme på banen.

- Vi regner med at det er naturlig at det blir en kontakt med regjeringen, men hvordan kontakten skal foregå blir opp til regjeringen, forklarte Bergesen.

Flåthen ønsker overhodet ikke å kommentere om LO har eller kommer til å ta kontakt med regjeringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere