Derfor blir NRK dårlig

Kunder med bredbånd fra NextGenTel har hatt problemer med NRK den siste tiden. Her er årsaken.

03.10.06 12:57

I sommer har det versert en voldsom debatt, særlig i USA, om det som omtales som nettnøytralitet. Kort fortalt betyr det at alle har lik rett til å bruke internett, enten du driver en liten privat blogg eller om du er Microsoft.

Nettnøytralitet er i fare
Den siste tiden har en rekke nettleverandører begynt å snakke veldig varmt om løsninger som gjør at forskjellige tilbydere kan kjøpe seg en garanti på at deres datatrafikk kommer frem til kundene. Underforstått betyr det at de som ikke er villig til å betale de store nettleverandørene, kan få problemer med å levere sin tjeneste.

GRATIS OPPSETT: Les Nettavisen på mobil

Dette har det blitt veldig mye bråk om, og store selskaper som Google jobber intenst mot en slik utvikling.

Det viser seg nå at denne problematikken er mer aktuell for oss her i nord enn vi skulle tro.

Nettleverandører nedprioriterer tjenester
I forrige uke kunne Nettavisen avsløre at Canal Digital begynner å strupe fildelingstrafikken fra ettermiddagen og utover kvelden. Nå ser det ut til at NextGenTel går enda lenger.

Kunder fra NextGenTel har den siste tiden hatt problemer med kvaliteten på nett-tv fra NRK. Det har vært rapportert mange problemer med å få koblet seg på, og hvis de har kommet seg på, har de ikke fått en bildekvalitet som de tidligere har nytt godt av.

NRK gir NextGenTel skylden
På NRKs nettsider dukket denne meldingen opp til NextGenTel-kunder rett før helga:

«I juni 2006 reduserte NextGenTel overføringskapasiteten betraktelig fra NRK.no til NextGenTel sine kunder.

Dette medfører at du som NGT-kunde vil oppleve en helt annen kvalitet av for eksempel NRK Nett-TV, enn hva NRK faktisk tilbyr sine brukere.

Dette er utenfor NRK sin kontroll og eventuelle henvendelser rundt dette må tas direkte med NGT.»

- Mangler motivasjon
NRK forklarer problemene deres kunder har opplevd med omlegginger fra NextGenTel som er utenfor deres kontroll.

Dette har flere medier kastet seg over, og overfor Forbruker.no bekreftet markedsdirektør Morten Ågnes at NextGenTel struper trafikken fra NRK.

- Årsaken er at vi ikke kan øke kapasiteten på våre linjer i takt med NRKs gratistilbud. Når det gjelder Tippeligaen er dette en betalingstjeneste, og da får vi betalt for å overføre sendingene til våre kunder. Dette dekker investeringene våre. Når mediet, som NRK, legger ut gratisinnhold, har vi ikke samme motivasjon for å ta slike investeringer, sier Ågnes til Forbruker.

Kundeservice skylder på NRK
Fra kunderservice i NextGenTel får derimot kundene beskjed om at problemene de opplever kommer som en årsak av at NRK har kuttet hastigheten til deres nett.

Dette har den siste tiden ført til mange spekulasjoner om hva som er sannheten, og ikke minst motivasjonen til NextGenTel for å eventuelt sette en slik begrensning i forhold til betaling fra tjenesteleverandører. Flere har også ytret seg høylytt om at norsk nettnøytralitet er i fare.

Nettavisen tok en prat med administrerende direktør Olav Stokke i NextGenTel for å få en mer teknisk forklaring på hva som har skjedd.

- NRK-trafikk ødelegger for andre
- Dette er en situasjon vi er i ferd med å løse, men det som har skjedd er at NRK sender veldig mye trafikk til oss over NIX, og til tider kan den trafikken bli så høy at den kan ødelegge for vår totale kapasitet, forteller Stokke.

NIX står for Norwegian Internet eXchange, og er knutepunktet for nesten all internettrafikk i Norge som går utenfor nettverkene til de store internettleverandørene. NextGenTel har ifølge Stokke i utgangspunktet en kobling til NIX med en overføringskapasitet på én gigabit per sekund.

- Det vi gjorde var at vi la inn et tak på hvor mye trafikk NRK kunne overføre inn i vårt nett. Dette taket ble lagt så høyt, 400 megabit per sekund, at det nesten aldri ville lage noen problemer, sier Stokke.

NRK begrenset kvaliteten
Etter at kunder av og til opplevde problemer med at nett-tv-løsningen til NRK ikke fungerte optimalt, bestemte NRK seg for å sette en begrensning på kvaliteten de leverte på nett-tv til NextGenTels kunder, fra 900 til 650 kilobit per sekund. Dette for at taket som internettleverandøren hadde satt aldri skulle blitt nådd.

Det hele har nå utviklet seg til å bli et prinsipielt spørsmål. NextGenTel ønsker at NRK skal ha en direktelinje inn i deres nettverk, som går utenom NIX. En slik løsning har NRK med Telenor. En slik linje er derimot ingen av partene som ønsker å betale for.

- Det vi ønsker er direktetrafikk mellom NRK og oss, slik de blant annet har gjort med Telenor, og vi ser på det som konkurransevridende at de ikke vil gjøre det samme med NextGenTel.

- Vil ordne dette raskt
Stokke ser at situasjonen nå ikke er holdbar, og lover at dette skal ordnes opp i.

- Vi er i en dialog om dette nå, og regner med å ordne dette ganske raskt, forteller Stokke, men ønsker ikke å gi noe konkret tidsperspektiv.

Møtevirksomhet pågår
Bjarne André Myklebust i NRK sitter i møte med NextGenTel for å løse når vi ringer ham. Han bekrefter at de måtte sette denne hastighetsbegrensningen.

- Dette måtte vi gjøre, ellers hadde det blitt håpløst for kundene, sier Myklebust.

Myklebust forteller at han håper de allerede i dag vil kunne komme frem til en løsning på situasjonen.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.