NA24.no

Derfor er Kristin Halvorsen taus

Sist oppdatert:
Hun har vært hovedtemaet i de fleste medier i dag - men selv har SV-leder Kristin Halvorsen har vært totalt taus etter Israel-utspillet. Her ser du hvorfor.

I et intervju med Dagbladet torsdag oppfordret finansministeren og SV-lederen til boikott av israelske varer.

Utspillet førte til et ramaskrik og behørlig omtale i både norske og utenlandske medier. Hele torsdag kveld har utspillet blitt diskutert, blant annet på TV 2s «Tabloid» og på «Redaksjon EN» på NRK, men Halvorsen selv har glimret med sitt fravær.

Ville ikke møte
- Hvorfor stilte ikke Kristin Halvorsen til debatt på «Tabloid» i kveld?

- Det er todelt. For det første var Gahr Støre i studio. Vi har en policy på dette. Det er unaturlig at hun deltar når han er der, sier Halvorsens politiske rådgiver, Sylvi Annie Bratten, til TV 2 Nettavisen.

- Hvorfor er det unaturlig?

- Kristin ville ikke klusse det til. Hun ville ikke gi inntrykk av at regjeringen er på kollisjonskurs i denne saken. Hun har forståelse for at regjeringen har sin politikk på dette, og at partiorganisasjonen har en annen, sier hun.

Bratten forteller at det andre argumentet for å droppe deltakelse var Sharons helsetilstand. Den israelske statsministeren kjemper for livet.

- Vi synes ikke det ville vært riktig å diskutere denne saken i en slik situasjon, forklarer hun.

Fikk munnkurv
Ifølge TV 2 Nyhetene har Statsministerens kontor drevet omfattende brannslukking torsdag. Flere sentrale SV-ere skal ha blitt oppringt og bedt om å ikke uttale seg om saken.

Under «Tabloid» sa utenriksminister Jonas Gahr Støre følgende:

«Når Kristin Halvorsen ikke er her i dag, er det fordi at når regjeringen diskuterer hva som er norsk utenrikspolitikk på dette området, er det jeg som gjør det.»

- Har Kristin Halvorsen fått munnkurv av utenriksministeren?

- Jeg vet ikke, men det tror jeg ikke. Hun ville ikke selv delta der. Hennes egen vurdering var at det ville bli galt, sier Bratten.

- Angrer hun på utspillet i Dagbladet?

- Det aner jeg ikke. Men debatten har jo tatt litt av i dag, medgir rådgiveren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere